Prăjitură cremoasă în straturi, cu blat făcut din cacao și miere, și umplută cu cremă de vanilie – este fină și delicioasă!
Această prăjitură este foarte cremoasă. Poate fi o alegere perfectă pentru orice ocazie, pentru că se pregătește ușor și este delicioasă!
Ingrediente pentru foi:
2 linguri cacao
3 linguri miere
1 linguriță bicarbonat de sodiu
50 g unt
1 ou
150 g zahăr
2 linguri lapte
400 g făină
Ingrediente pentru cremă:
150 g zahăr
500 ml lapte
3 linguri cu vârf făină
1 lingură amidon
150 g unt
1 plic zahăr vanilat
3 gălbenușuri
Ingrediente pentru glazură:
100 g ciocolată
1-2 linguri ulei
MOD DE PREPARARE:
Crema:
Punem într-un vas ingredientele pentru cremă, în afară de unt. Amestecăm până devine netedă, apoi fierbem crema la foc mic, amestecând continuu. Când se îngroașă, o luăm de pe foc și o lăsăm să se răcească.
Foile:
Într-un vas mai mare punem ingredientele pentru foi, în afară de făină și cacao, apoi amestecând continuu, fierbem 10 – 15 minute. Luăm de pe foc și adăugăm cacaua și făina cernută, după care amestecăm bine totul.
În primă fază aluatul va fi foarte moale, dar lăsându-l 20 – 30 de minute să se răcească, se va întări. Frământăm aluatul cu mâinile, apoi îl împărțim în 5 părți egale. Din fiecare parte vom întinde câte o foaie de dimensiunea 20 x 25 cm.
Coacem fiecare foaie separat pe fundul unei tăvi, în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, aproximativ 5 minute. Nu lăsați foile mai mult la cuptor, pentru că se ard foarte repede. Timpul de coacere depinde și de cuptorul folosit.
Frecăm untul într-un castron, apoi îl adăugăm la crema fiartă.
Glazura:
Rupem ciocolata în bucăți mici și o topim la abur, apoi adăugăm uleiul și amestecăm bine.
Întindem pe foi crema fiartă, iar pe deasupra punem glazura de ciocolată. Punem prăjitura la frigider pentru o noapte, iar a doua zi o putem servi. Poftă bună!