Dacă vă place salata de vinete, trebuie să încercați și salata de dovlecei. Se face ușor, este delicioasă, sănătoasă și deloc pretențioasă. Este o alegere nemaipomenită, mai ales vara, pentru a fi savurată alături de pâine și roșii proaspete.

Combinația de dovlecei cu maioneză și usturoi este una foarte gustoasă, pentru că gusturile și texturile se combină perfect.

În plus, este o salată ușoară și răcoritoare, pe care o puteți prepara pentru o masă rapidă sau pe post de aperitiv.

Ingrediente necesare:

– 3 dovlecei mari,
– 1 gălbenuș de ou,
– 2 linguri de muștar,
– 250 ml ulei,
– 3 caței de usturoi,
– 140 g iaurt gras,
– sare după gust.

Cum se prepară?

1. Curăță dovleceii de coajă, taie-i în două, scobește-i de semințe, apoi dă-i pe răzătoarea mare.

2. Pune apa cu sare pe foc, într-o oală încăpătoare. Când începe să fiarbă, pune dovleceii dați pe răzătoare. Lasă la foc mediu, până când sunt fierți.

3. Odată fierți, pune-i în strecurătoare, pune-i sub un jet de apă rece și lasă-i ă se scurgă de apă.

4. Acum prepară maioneza din gălbenușul de ou, muștar și ulei. Curăță usturoiul și pisează-l.

5. Amestecă dovlecelul scurs cu maioneză și iaurt, condimentează cu sare după gust, adaugă usturoiul și amestecă bine. Salata este gata! O puteți pune la frigider pentru o oră, pentru a o servi rece.

Consumul de dovlecei aduce numeroase beneficii pentru sănătate datorită conținutului lor bogat în nutrienți esențiali. Aceste legume sunt o sursă excelentă de fibre, vitamine și minerale, cum ar fi vitamina C, vitamina A, potasiu și magneziu.

Consumul regulat de dovlecei poate contribui la menținerea sănătății inimii, a sistemului digestiv și a vederii. De asemenea, aceștia sunt bogati in antioxidanți care pot ajuta la combaterea inflamației și a stresului oxidativ din corp.

Prin adăugarea dovleceilor în dieta zilnică, poți beneficia și de un aport scăzut de calorii și de carbohidrați, ceea ce îi face ideali pentru cei care își doresc să își mențină greutatea sau să slăbească.

Să o savurați cu plăcere alături de cei dragi. Poftă bună!