Puiul este unul dintre cele mai frecvente alimente de pe masa. Este ieftin si contine proteine esentiale pentru sanatatea noastra. Exista multe retete pentru prepararea puiului – il puteti gati in supa, il prajiti si il puteti coace.
Cu toate acestea, puiul cumparat din magazin, dupa cum stim cu totii, contine multe antibiotice si hormoni de crestere care nu sunt buni pentru corpul nostru.
Antibioticele protejeaza puii de virusi si boli bacteriene. Hormonii fac ca puiul sa creasca mai repede si sa cantareasca mai mult, pentru a se vinde mai repede. Din pacate, acestea sunt foarte daunatoare oamenilor.
De aceea este foarte important sa stiti cum sa eliminati aceste substante din carnea de pasare. Ideea este ca nu puteti scapa 100% de acesti aditivi, dar puteti elimina majoritatea acestora.
Folositi una dintre urmatoarele metode atunci cand cumparati pui din magazin pentru a-l gati.
Metoda 1
Cand gatiti supa de pui cumparat din magazin, nu utilizati prima apa dupa ce a fiert . De ce? Pentru ca in timpul primei fierberi, peste 80% din substantele toxice din carne intra in apa. Daca nu doriti sa va imbolnaviti, atunci aruncati prima apa.
Cum gatiti supa potrivita de pui:
– Luati puiul, clatiti-l cu putina apa si puneti-l intr-o oala cu apa la fiert.
– Asteptati sa fiarba apa si lasati puiul sa stea inca 15-20 de minute.
– Scoateti puiul, clatiti-l bine, puneti-l intr-o oala curata si acoperiti-l cu apa. Asteptati sa fiarba din nou.
Metoda 2
Vrei pui prajit? Ei bine, atunci trebuie sa actionezi diferit.
– Deschideti interiorul si clatiti bine puiul, deoarece aici se acumuleaza cele mai multe substante nocive.
– Se recomanda indepartarea pielii, deoarece poate acumula hormoni de crestere care se aplica pe pielea puilor.
– O optiune mai eficienta este sa fierbeti puiul timp de 10 minute, sa scurgeti apa si sa prajiti apoi puiul. Astfel, vor exista mult mai putini hormoni in pasare.
Metoda 3
Cel mai bun mod de a va ajuta sa eliminati toate substantele nocive este sa marinati puiul.
– Luati 2 linguri de sare si suc de lamaie si amestecati-le intr-un litru de apa.
– Curatati puiul, clatiti-l si puneti-l in solutia pregatita.
– Se scurge si apoi se marineaza din nou intr-o solutie similara.
Acordati timp pentru a curata puiul de substantele nocive! Cele 15-20 de minute necesare pentru acest lucru, va vor ajuta sa va salvati de multe probleme de sanatate pe viitor.