Dacă vrei să ai o garnitură pentru anumite feluri de mâncare, îți recomandăm să te apuci de gătit. Această salată de ardei iuți cu ceapă este o alternativă gustoasă a ardeilor iuți în oțet, ce va fi apreciată, mai ales, în sezonul rece.
Ingrediente:
– 1 kg de ardei iuți multicolori,
– 1 kg de ceapă albă și roșie,
– 500 ml de apă,
– 500 ml de oțet,
– 2 linguri de sare pentru murături,
– 4 linguri de zahăr,
– semințe de coriandru,
– boabe de muștar,
– boabe de piper,
– foi de dafin.
Mod de preparare:
1. Pentru început, spălăm ardeii iuți și le îndepărtăm codițele, apoi îi tăiem rondele.
2. Curățăm ceapa și o tăiem julien sau fideluță.
3. Într-un bol, adăugăm ardeii iuți tăiați rondele, ceapa tăiată julien și amestecăm bine.
4. Apa, oțetul, sarea, zahărul și condimentele se pun într-un vas pe foc pentru saramură. Fierbem 1-2 minute, pe foc mic.
5. Repartizăm compoziția de ardei iuți cu ceapă în borcane.
6. Turnăm saramura în borcane. Nu uitați să puneți un cuțit sub borcan, că să nu se spargă când turnați lichidul fierbinte.
7. Se înfileteaza borcanele și se acoperă cu o pătură. În final, în momentul în care s-au răcit, se depozitează în cămară.
Spor la treabă!