Pentru preparare vei avea nevoie de:
5 mere
240 g faina
3 oua
50 g unt
2 linguri smantana
200 g zahar pudra
zahar vanilat
1 lingura zahar pudra aromat cu vanilie
1 lingurita praf de copt
Mod de preparare:
Intr-o craticioara se calesc merele cu 1-2 linguri de zahar -dupa gust – pana cand scade zeama apoi se lasa la racit.
Intr-un castron, se freaca untul cu smantana cu zaharul pudra si cel vanilat pana cand devin o crema omogena.
Se incorporeaza pe rand cele 2 oua si se freaca in continuare pana se omogenizeaza perfect.
Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si se continua amestecarea aluatului pana devine omogen.
Se toarnă 3 sferturi din aluat intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,se dă 10 min la cuptor apoi se adauga merele pe toata suprafata placintei dupa care adaugam diferenta de compozitie si se introduce in cuptor pentru aproximativ 40 de minute la temp de 180
In momentul servirii se pudreaza cu zahar pudra.