Printre rețetele de conserve pentru iarnă pe care le-am pregătit, se numără și această rețetă de zacuscă de gogoșari simplă și rapidă. Este o zacuscă un pic diferită, pentru faptul că ardeii nu se toacă cu mașina, ci se taie cu cuțitul. Are o altă textură, iar gustul este divin.

Ingrediente necesare:

– 1 kg gogoșari,
– 1 kg ardei gras,
– 2 cepe mari,
– 3 morcovi,

– 150-200 ml ulei,
– 500 ml bulion,
– 6 căței usturoi,

– 2 linguri zahăr,
– 2 linguri sare.

Mod de preparare:

1. Coacem gogoșarii și ardeii, apoi îi curățăm de cotoare, semințe și pielițe și îi tăiem în fâșii lungi.

2. Curățăm și tăiem fâșii ceapa, curățăm și tăiem și morcovii.

3. Într-un vas încăpător, punem uleiul la încins, apoi adăugăm ceapa și morcovii și călim până se înmoaie.

4. Apoi, turnăm bulionul, adăugăm și feliile de usturoi, gogoșarii și ardeii, zahărul și sarea.

5. Amestecând continuu, cu o lingură de lemn ca să nu se prindă, fierbem până uleiul se ridică la suprafață.

6. Transferăm zacusca fierbinte în borcane sterilizate, apoi le închidem ermetic cu capace sterilizate.

7. Învelim borcanele cu pături, le lăsăm să se răcească lent, după care le depozităm în cămară.

Să o savurați cu plăcere! Poftă bună!