A avea un corp sculptat este posibil dacă înveți cum să câștigi masa musculară corect. Pe langa desfasurarea unei rutine de activitate fizica, este necesara adoptarea unei alimentatii bogate in alimente utile in acest sens.

Nutriția este esențială pentru câștigarea masei musculare și arderea grăsimilor, iar mai jos enumeram cele mai eficiente alimente.

Spanac. Sunt foarte bogate in glutamina, un aminoacid esential pentru dezvoltarea masei musculare slabe. Spanacul ajută, de asemenea, la creșterea rezistenței musculare.

Produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi. Acest tip de produse lactate contine numerosi nutrienti esentiali pentru a promova formarea corecta a muschilor.

Ou. Sunt reginele dietelor pentru creșterea masei musculare. Cea mai mare cantitate de proteine ​​se găsește în albușul de ou și puteți mânca două pe zi.

Carne cu conținut scăzut de grăsimi. Puiul, curcanul și iepurele sunt bogate în proteine ​​și creatină, care sunt foarte utile pentru dezvoltarea mușchilor.

Pește de ton. De asemenea, bogat în proteine, este ușor de metabolizat și este un aliat perfect pentru cei care doresc să-și crească masa musculară.

Leguminoase. Lintea, năutul, fasolea și soia sunt alimente esențiale pentru a promova formarea și dezvoltarea mușchilor.

Nuci si seminte. Sunt bogate în proteine, fibre și grăsimi sănătoase (în special nuci și migdale). Mănâncă porții mici în fiecare zi.

Citrice. Vitamina lor C promovează procesul de recuperare, regenerare și creștere a celulelor musculare.

Carbohidrați. Pastele și pâinea din cereale integrale, precum și fulgii de ovăz, ajută la creșterea masei musculare.