Deosebit de dificil de curățat, fundul tigailor, cratițelor sau oalelor se poate transforma într-o adevărată provocare în bucătărie. Din fericire, există câteva modalități simple și eficiente de a remedia problema.

Iată 6 sfaturi cum să curățați corect fundul tigailor, cratițelor sau oalelor, fără a le deteriora.

1. Oțet și sare

Aliați prin excelență pentru o mulțime de utilizări casnice, oțetul și sarea sunt ingrediente remarcabile în bucătărie. Primul acționează în profunzime pentru a degresa, în timp ce al doilea are proprietăți abrazive pentru curățarea reziduurilor.

Pentru a profita de beneficiile lor, acoperiți fundul vasului cu sare și pulverizați oțet alb deasupra. Se lasă să acționeze aproximativ 10 minute, apoi se freacă cu atenție cu un burete.

2. Lămâie

Utilă pentru a lupta împotriva mirosurilor urâte din bucătărie, lămâia este un citric cu multe avantaje, mai ales în ceea ce privește curățenia. Pentru a curăța fundul înnegrit al vaselor și tigăilor, tăiați lămâia pe jumătate și folosiți-o pentru a curăța petele incrustate.

Datorită proprietăților sale acide, citricele vor elimina reziduurile grase în cel mai scurt timp. Tot ce trebuie să faceți este să frecați cu un burete și apoi să clătiți. Lămâia se dovedește a fi un excelent dezinfectant!

3. Ketchup

Este un ingredient neobișnuit in uzul casnic, acesta fiind adesea asociat cu cartofii prăjiți delicioși. Dar ketchupul nu este doar o garnitură! Acest sos de roșii vă poate ajuta în bucătărie datorită acidității sale. Cum să-l folosiți?

Răspândiți un strat generos de ketchup pe fundul cratiței sau a altor vase arse și lăsați să acționeze 30 de minute. Apoi frecați cu un burete abraziv pentru a îndepărta murdăria incrustată. Acest truc este deosebit de eficient pentru vasele de alamă sau cupru.

4. Acid citric

Rapid, ușor și convenabil, acest truc vă poate economisi mult timp. Pentru a face acest lucru, pulverizați pe fundul cratiței, oalei sau tigăii cu acest produs. Lăsați să acționeze timp de aproximativ 10 minute, apoi folosiți un burete pentru a îndepărta reziduul. Tot ce trebuie să faci este să clătești.

5. Bicarbonat de sodiu

Folosit în frumusețe, în gătit și chiar pentru a lupta împotriva problemelor de aciditate, bicarbonatul de sodiu este foarte eficient și în curățarea vaselor din bucătărie. Pentru a profita de beneficiile sale și pentru a avea tigăi ca noi, amestecați 2 linguri din acest ingredient cu puțină apă până când obțineți o pastă.

Răspândiți pasta pe vasul dorit și lăsați să acționeze 20 de minute. Apoi, luați un burete și frecați pentru a îndepărta murdăria. Proprietățile abrazive ale bicarbonatului de sodiu vor ajuta la îndepărtarea chiar și a celor mai încăpățânate reziduuri!

6. Praf de copt

La fel ca ketchup-ul, praful de copt nu este primul ingredient care ne vine în minte atunci când avem de curățat o tigaie arsă. Dar se pare că acest aliat al deserturilor noastre are avantaje surprinzătoare pentru îndepărtarea petelor și reziduurilor.

Presărați praful de copt pe zona dorită și lăsați-l să acționeze 15 minute. Apoi frecați cu un burete și clătiți. Rezultatul vă va uimi cu siguranță! Mult spor în toate!