Bicarbonatul de sodiu in curatenie este esential, daca iti doresti sa redai stralucirea oricaror suprafete din casa, fara a te folosi de produse chimice.

Foloseste bicarbonatul de sodiu in curatarea elementelor din baie si bucatarie, dar si pentru curatarea covoarelor. Iata cele mai bune trucuri si retete cu bicarbonat de sodiu pe care trebuie sa le incerci.

Cum obtii o baie si o bucatarie stralucitoare

Bicarbonatul de sodiu este idel pentru a curata baia si bucataria. Foloseste un burete umed cu putin bicarbonat si freaca suprafetele din baie. La final, clateste cu apa. Chiuveta, toaleta si faianta stralucesc!

De asemenea, masina de spalat vase sau cuptorul cu microunde pot arata ca noi. O data pe luna, puneti bicarbonat de sodiu in masina de spalat pentru a o curata si a o dezinfecta pe interior.

Cat despre cuptorul cu microunde, reteta este la fel de simpla. Tot ce trebuie sa faceti este sa presarati bicarbonat de sodiu pe un burete umezit cu apa, dupa care stergeti usor pe dinauntru si pe dinafara.

Curatarea cuptorului de la aragaz

Cuptorul aragazului este dificil de curatat. Daca optati pentru o curatare ecoogica, fara substante toxice din detergenti si fara costuri mari, tot ce trebuie sa faceti este sa presarati din abundenta bicarbonat de sodiu peste suparfetele muradare din cuptor.

Cu ajutorul unui pulverizator, stropiti cu apa si lasati sa actioneze peste noapte. A doua zi, stergeti resturile cu carpa sau cu laveta. Clatiti apoi cu apa, iar suprafetele vor fi iar ca si noi.

Bicarbonat de sodiu pentru curatarea podelelor

Pentru a curata si a dezinfecta podelele, puneti o jumatatea de ceasca de bicarbonat intr-o galeata cu apa calda. Introduceti mopul sau buretele in acest amestec, frecati si clatiti.

Suprafetele vor ramane lucioase. Acolo unde au mai ramas pete, puteti folosi bicarbonat de sodiu combinat cu suc de lamaie. Acest amestec ajuta si la indepartarea mirosurilor nedorite.

Cum desfunzi tevile cu bicarbonat de sodiu si otet

Un agent de curatenie profesionist, Bailey Carson, a explicat ca, de cele mai multe ori, tevile se infunda din cauza acumularilor de grasime si ulei, iar combinatia de bicarbonat si otet este perfecta in aceste cazuri.

„Singure, otetul si bicarbonatul de sodiu nu sunt suficient de puternice pentru a dizolva dopurile, asa ca pentru a face aceasta metoda cat mai eficienta, turnati apa clocotita in scurgere inainte si dupa ce puneti combinatia de otet si bicarbonat”, a spus Carson.

Ea a explicat ca prima data trebuie turnata apa clocotita, urmata de o ceasca de bicarbonat de sodiu si de doua cesti de apa si otet pentru a topi grasimea.

“Presiunea creata de reactia chimica impinge dopul prin scurgere fara probleme”, a mai spus Carson.

La aproximativ 10 minute dupa turnarea otetului trebuie turnata din nou apa clocotita pe canalul de scurgere pentru a desfunda complet teava.

S-aveti mult spor in toate!