Utilizată cel mai adesea pentru aroma sa, coaja de lămâie este mai bogată în minerale și vitamine decat pulpa.

Conține limonen și salvestrol Q40, compuși care luptă împotriva celulelor canceroase. Poate preveni apariția cancerului de piele, de colon sau de sân.

De asemenea, coaja de lămâie îmbunătățește sănătatea oaselor datorită conținutului ridicat de calciu, scade colesterolul, tensiunea arterială, ateroscleroza, întărește sistemul imunitar și îmbunătățește sănătatea orală, grație vitaminei C.

Pentru a beneficia de calitățile vindecătoare ale cojilor de lămâie puteți folosi tinctura de lămâie.

Cum se prepară tinctura de lămâie?

Aveți nevoie de:

– 60 g de coajă de lămâie rasă,
– 100 ml de alcool de 60 grade sau vodcă.

Preparare:

Spălați foarte bine lămâile și lăsați-le la uscat. Radeți coaja, cântărind asfel încât să fie 60g.

Puneți coaja rasă într-un borcan din sticlă și turnați alcoolul. Închideți ermetic și lăsați la macerat timp de 7 zile, la temperatura camerei.

Agitați în fiecare zi sticla de 3-4 ori. Dupa cele 7 zile strecurați conținutul și păstrați-l în sticluțe închise la culoare.

Mod de administrare:

Extern, se pun câteva picături pe zonele dureroase și se masează, de 3-4 ori pe zi.

Intern, se administrează câte 10 picături, de 3 ori pe zi, după mesele principale.

Beneficiile tincturii de lămâie administrată pe cale internă:

– întarește sistemul imunitar,
– scade nivelul de colesterol,
– combate balonarea,
– îmbunatateste digestia,
– detoxifica ficatul,

– este adjuvant în tratamentul cataractei,
– previne osteoporoza,
– îmbunatateste circulația sangvina,

– combate colicile,
– este eficient împotriva vărsaturilor și senzatiei de greață,
– previne apariția infectiilor.

Când este folosita extern, coaja de lămâie are urmatoarele beneficii:

– tratează infecțiile urechii (1-2 picaturi de 2-3 ori pe zi),
– întareste unghiile,
– atenuează durerile provocate de contractura musculară, poliartrită, artrită reumatoidă,
– este adjuvant in tratarea venelor varicoase.