Consumul de ceai din codițe de cireşe în mod regulat, contribuie la funcționarea optimă a aparatului urinar, dar și la eliminarea lichidelor reținute în corp. Este recomandat în mod special pentru a trata afecțiunile tractului urinar (infecții urinare, litiază renală), se prepară foarte ușor și are o mulțime de beneficii pentru organism. Află cum să îți faci ceai din codițe de cireşe!

– Mod de preparare:

Pune o lingură de codițe de cireşe într-un pahar cu apă clocotită (250 ml de apă) și lasă la infuzat pentru 5-10 minute. Strecoară ceaiul și bea de două ori pe zi (dimineața și seara), cu aproximativ jumătate de oră înainte de masă, în cure de 30 de zile, maxim.

– Proprietăți:

Codițele de cireșe conțin vitamina B1, vitamina C și vitamina D. Datorită efectului diuretic, dar și antioxidanților pe care îi conține, ceaiul din codițe de cireşe este sărac în calorii și crește rezistența organismului în fața mai multor boli.

Codițele de cireșe au următoarele proprietăți:
– Îmbunătățesc sănătatea ficatului,
– ajută la scăderea colesterolului,
– curăță rinichii și previn formarea calculilor renali,

– purifică sângele,
– au efect calmant și întăresc nervii,
– ajută la slăbit,
– reduce durerile.

– Beneficii:

1. Luptă împotriva infecțiilor urinare
Datorită conținutului ridicat de potasiu, codițele de cireşe au un puternic efect diuretic, depurativ și antiinflamator.

Este recomandat împotriva infecțiilor urinare ușoare, dar și acute. Se recomandă cure de 30 de zile, consum zilnic de 3 căni de ceai din codițe de cireşe pe zi.

2. Îmbunătățește funcționarea optimă a rinichilor
Pentru durerile din zona lombară, partea inferioară a spatelui, ceaiul din codițe de cireşe este cea mai bună soluție de tratament.

Durerile, cât și bolile renale apar, de regulă, din cauza consumului insuficient de lichide, iar pe lângă consumul de apă, ceaiul este cel mai recomandat pentru funcționarea normală a rinichilor.

3. Luptă împotriva durerilor de stomac
Ceaiul din codițe de cireşe are efect detoxifiant, fapt ce ajută la ameliorarea mai multor probleme digestive. Consumul regulat de ceai din codițe de cireşe întărește sistemul imunitar și regenerează țesuturile slăbite.

4. Reduce tusea agresivă
Ceaiul din codițe de cireşe este un adjuvant natural pentru calmarea tusei. Este recomandat și pentru ameliorarea simptomelor gripei și răcelii (o cană din codițe de cireşe pe zi).

5. Luptă împotriva celulitei și kilogramelor în plus
Codițele de cireşe au efect depurativ și diuretic, iar datorită acestor proprietăți ajută la eliminarea rezidurilor din sânge și depozitelor de grăsime. Consumul zilnic de ceai din codițe de cireşe, o cană pe zi, îți va da rezultate pe termen lung împotriva celulitei.

6. Ajută în reumatism
Decoctul din codițe de cireşe poate fi folosit în tratamentul împotriva reumatismului. Se fac bai locale dintr-un pumn de codițe de cireşe într-un litru de apă. Se fierbe până dă în clocot, se lasă la infuzat pentru 10 minute, după care se adaugă în apa de baie pentru picioare și mâini.

– Contraindicații:

Nu se cunosc contraindicații ale ceaiului din codițe de cireşe. Medicii specialiști recomandă să nu fie consumat de persoanele care deja au pietre mari la rinichi deoarece, prin migrarea lor, se poate ajunge la blocaje renale.

Înainte de o cură cu ceai din codițe de cireşe, cel mai indicat este să ceri părerea unui medic specialist.