Prevenirea acarienilor pe trandafiri

Este recomandat sa incepeti masuri preventive impotriva daunatorului imediat dupa ce trandafirul a intrat in casa. Respectarea acestor masuri va proteja nu numai trandafirul in sine, ci si restul plantelor ornamentale din apartament.

Principalele masuri preventive includ:

Mentinerea unui nivel ridicat de umiditate in camera. Are un efect daunator asupra unei insecte care iubeste un microclimat uscat si cald.

Pulverizarea partii verzi a plantei cu apa rece.

Pastrarea ghiveciului curat. Frunzele si ramurile uscate si cazute trebuie indepartate imediat, iar praful de pe frunze trebuie sters cu o carpa uscata sau o perie moale.

Odata cu sosirea zilelor calde de vara, trandafirul poate fi mutat pe teren deschis, unde exista putine sanse pentru un acarian paianjen.

Utilizarea instrumentelor speciale. De exemplu, uleiurile de neem. Respinge daunatorii si are un efect benefic asupra frunzelor de trandafir.

De indata ce au fost gasite primele semne de infectie, trebuie sa utilizati imediat substante chimice, deoarece trebuie sa luptati imediat cu acarianul pe trandafiri, altfel planta va muri.

Cum sa scapi de un acarian paianjen pe un trandafir?

Daca apare un acarian paianjen, trebuie sa incepeti imediat sa luati masuri. Magazinele de horticultura si flori ofera o mare varietate de substante chimice specializate care combat eficient daunatorii.

Mijloacele dintr-un numar de acaricide si insecto-acaricide sunt eficiente impotriva capuselor. Ei sunt cei care sunt capabili sa distruga daunatorul si sa previna reaparitia acestuia.

Este necesar sa utilizati substante chimice intr-un apartament cu extrema prudenta, cu respectarea stricta a instructiunilor, deoarece acestea pot avea un efect negativ asupra altor plante, animale de companie si persoane.

Cel mai bine este sa prelucrati o planta infectata in aer liber, pe balcon, excluzand contactul cu alte flori si aparate de uz casnic. Numarul de tratamente poate ajunge la 3-4 la fiecare 3-9 zile. Intervalul dintre tratamente depinde de temperatura aerului din camera in care se afla floarea. Cu cat este mai cald, cu atat mai putine zile ar trebui sa faceti o pauza.

Dupa primul tratament, adultii mor, cu cei ulteriori, ouale lor sunt distruse.

A scapa de un acarian paianjen pe un trandafir de casa nu este usor. El moare dupa mai multe tratamente, dar exista intotdeauna sansa de a re-ataca. Prin urmare, se recomanda cunoasterea si respectarea clara a masurilor pentru a preveni aparitia acestuia.