Cel mai lung sărut din lume a durat 58 de ore, 35 de minute și 58 de secunde. Deși nu știm cum a reușit cuplul să reziste atât de mult timp, avem un răspuns la întrebarea de aur pe care ne-am pus-o cu toții la un moment dat: De ce închidem ochii când ne sărutăm?

Am stabilit motivele pentru care închidem ochii în timp ce ne sărutăm. Verifică-le mai jos.

Ne ajută creierul să se concentreze mai bine

Potrivit unui studiu realizat de psihologi, atunci când în jur sunt multe elemente vizuale sau distrageri, creierul nostru are dificultăți de concentrare.

Capacitatea noastră de a simți lucrurile se înrăutățește atunci când ochii noștri lucrează mai mult.

Înseamnă că vrei să simți mai mult cu atingerea ta

Așa cum închiderea ochilor te ajută să scapi de distragerile din jurul tău, de asemenea, îți permite să experimentezi pe deplin senzația de sărut.

Închizând ochii pentru a săruta, permitem creierului nostru să se concentreze pe atingere, mai degrabă decât pe alte experiențe senzoriale.

Ne ajută să ne simțim mai puțin vulnerabili

Deoarece sărutul este unul dintre cele mai personale și intime lucruri din toate timpurile, te poate face pe tine sau pe partenerul tău să te simți vulnerabil.

Pentru a evita acest lucru și sentimentul de jenă, preferăm să închidem ochii automat înainte de a ne apleca pentru un sărut.

Alternativa ar putea fi „înfiorătoare” sau pur și simplu „prea mult”.

Deși contactul vizual este în general de dorit, sărutul cu ochii deschiși poate să nu fie.

Nu numai că acest lucru îl va face pe partenerul tău inconfortabil, dar dovezile științifice sugerează că îți poate copleși creierul și te poate împiedica să simți prea mult sau chiar ceva.