Salata este prima si cea mai sanatoasa optiune pentru o dieta alimentara. Mai mult, aceasta a devenit o specialitate a casei in randul familiior care gatesc si se hranesc sanatos.

Urmatoarea salata este, cu siguranta, una nu doar sanatoasa, ci și foarte gustoasa si hranitoare. Consumand-o, mai ales dimineata, ai multe beneficii.

Este o salata usoara, detoxifianta, dar reteta noastra este mai complexa. Ai nevoie de varza cruda, telina cruda si morcov crud, in cantitati egale.

Se amesteca legumele, taiate foarte marunt sau date pe razatoarea fina, cu suc de lamaie si putin ulei de masline. Adaugati apoi si cateva masline, 1-2 linguri de porumb fiert, patrunjel sau marar tocate fin. Salata se consuma obligatoriu dimineata.

Există însă și o dietă completă:
– la micul dejun consuma o felie de paine prajita si un ou sau o banana, si un pahar de suc de grapefruit,
– la pranz consuma o farfurie de salata (300 g),
– ca gustare poti consuma un mar,
– la cina consuma o farfurie de salata (300 g).

Timp de 3 saptamani, consuma inainte de mesele principale cate 100-150 g de salata. Poti manca orice, fara probleme, insa trebuie sa reduci portiile si sa eviti alimentele nesanatoase. Vei slabi, in cele 3 saptamani, pana la 5 kilograme.

De asemenea, este foarte important sa te hidratezi suficient. Poate ca e complicat sa urmezi intocmai dieta, dar nu uita sa consumi aceasta salata in zori.

Varza albă

Este o sursă excelentă de antioxidanți naturali. Are un conținut bogat de vitamine: provitamina A, vitaminele C și E, dar și vitamine din grupa B. Mai conține și minerale, precum: calciu, magneziu și fier.

Ajuta la detoxifierea organismului, imbunatateste sanatatea gastrointestinala si este indicata in tratarea ulcerului peptic.

Țelina

Pe lângă vitamine și minerale, are un conținut ridicat de fibre și unul mic de carbohidrați. Este una dintre legumele cele mai sănătoase și are efecte detoxifiante, antiinflamatorii, antidepresive și antibiotice.

Consumul regulat de țelină ajută la menținerea sănătății arterelor și a vaselor de sânge. Ajută și la scăderea nivelului de colesterol rău și reduce nivelul hormonului de stres din organism.

Morcovii

Au un conținut bogat în antioxidanți, vitamine și fibre și un conținut sărac în calorii. Printre vitamine, o cantitate mare o ocupă provitamina A, cunoscută pentru sănătatea ochilor și a pielii. Aceasta contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire.

Conținutul mare de antioxidanți este benefic pentru a ține bolile la distanță, iar conținutul scăzut de calorii face din morcovi un aliment ideal pentru menținerea unei greutăți normale.

Prepară această salată și vei avea în farfurie o explozie de savoare și vitamine, dar și de sănătate!