ȚELINA a fost folosită încă din secolul IX ca medicament, ba chiar era descrisă de Hipocrate drept un calmant nervos. Poate fi folosită întreaga plantă: rădăcină, tulpină, semințe, și este săracă în calorii.

Țelina este o rădăcinoasă plină de vitamine și minerale. Rasă pe răzătoare și amestecată cu miere, devine un adevărat remediu pentru recuperarea unui organism obosit sau slăbit.

Rădăcina de țelină conține câteva vitamine din complexul B – B1, B2, B6 și B9 – care au un rol important în creșterea imunității și rezistenței corpului la factorii nocivi din mediu, precum și substanțe cu efecte antibiotice și antifungice.

Conține de asemenea minerale esențiale pentru sistemul nervos și endocrin: calciu, magneziu, potasiu, fosfor și fier, precum și proteine de calitate.

Bogăția de fibre din rădăcina de țelină stimulează tranzitul și ajută la controlul greutății corpului.

Rădăcina de țelină poate fi un bun protector împotriva bolii canceroase și adjuvant în tratamentul cancerului, datorită substanțelor cu proprietăți citostatice și antitumorale pe care le conține.

Descoperă cum este indicat să consumi țelina, dar și ce beneficii și proprietăți are.

Țelină rasă cu miere

Nu curățați țelina de coajă, deoarece aceasta conține cele mai puternice substanțe nutritive și terapeutice.

Spălați bine rădăcina cu oțet de mere. Dați-o apoi pe răzătoare și amestecați-o cu o cantitate suficientă de miere. Se consumă câte 1 linguriță, de mai multe ori pe zi.

Pentru a reduce nivelul colesterolului LDL cu 10-20%, este nevoie de doar o porție mică de țelină rasă pe zi: 100 de grame. Într-o lună, se pot obține rezultate excelente. La fel și în diabet.

Indicații terapeutice:

Reumatism,
Reducerea colesterolului și trigliceridelor,
Scăderea glicemiei,

Obezitate, apetit necontrolat,
Sănătatea oaselor și a țesuturilor osoase,
Prevenirea cancerului digestiv și intestinal,
Diabet,

Aritmie cardiacă,
Hipertensiune arterială,
Dereglări hormonale,
Oboseală, stres.

Multă sănătate!