Pentru a curăța vasele de sânge, a reduce tensiunea arterială și a întări imunitatea, folosesc ocazional un extract de oțet de usturoi de casă.

Rețetă

Luați 0,5 litri de suc de mere proaspăt stors. Adăugați și amestecați 50 g de miere. Turnați totul într-un borcan cu gât îngust. Se acoperă cu tifon și se pune într-un loc întunecat.

După 2 luni de fermentare, oțetul este gata. Aspectul sedimentului în partea de jos este normal (oțetul trebuie drenat, iar sedimentul trebuie turnat).

Luați 1 căpățână de usturoi și 200 ml de oțet. Tăiați usturoiul, turnați oțet, puneți-l la infuzat timp de o săptămână într-un loc răcoros și întunecat.

Filtrați și adăugați miere într-un raport de 1: 2 (adică două părți de extract de usturoi-oțet – o parte de miere). Medicamentul este gata.

Amestecați 1 linguriță din acest extract într-un pahar cu apă caldă și beți pe stomacul gol cu ​​aproximativ o jumătate de oră înainte de mese, de 3 ori pe zi, timp de 1 lună. Medicamentul se păstrează la frigider.

Acest remediu tratează hipertensiunea și problemele vasculare, îmbunătățește imunitatea, elimină toxinele, scade glicemia și favorizează întinerirea pielii.

Dar dacă doriți să vă tratați cu acest remediu, atunci să știți că este contraindicat pentru ulcerele de stomac, probleme grave la rinichi, calculi biliari mari, diabet, pancreatită și coagulare scăzută a sângelui (deoarece acest remediu subțiază sângele).

Dacă, atunci când este consumat pe stomacul gol, apar senzații neplăcute în stomac, atunci se bea după ce ați mâncat.

În aceleași scopuri, puteți face un decoct de usturoi în lapte. Zdrobiți cu o presă 2 căței de usturoi curățați, turnați 1 pahar de lapte, aduceți la fierbere, lăsați o jumătate de oră și apoi strecurați. Beți o jumătate de pahar dimineața și seara, de preferință pe stomacul gol cu ​​aproximativ o jumătate de oră înainte de mese.