Pentru unii, Crăciunul înseamnă porc tăiat, cârnați, băutură, cozonaci, cadouri, moși, brazi împodobiți, muzică specifică, distracții sau zile libere. Este incredibil cum se pot bucura de tot ce e trecător și se duce repede.

Pentru alții sărbătoarea Nașterii înseamnă timp petrecut cu familia, revederi, discuții, liniște dar tot în zadar este fără Dumnezeu.

De zilele acestea ar trebui să sărbătorim speranța. Unica noastră șansă de a ajunge împreună cu Dumnezeu este Hristos care s-a născut într-o iesle. Altfel n-aveam cum să ne bucurăm de El. E greu de acceptat harul pentru că instinctul îți spune că trebuie să faci și tu ceva.

De zilele acestea ar trebui să sărbătorim bucuria. În întunericul acestei lumi, s-a aprins lumina. Hristos este Calea pentru cei care nu mai văd, pentru cei care nu știu încotro să o apuce, pentru cei la care lumea nu le dă nici o șansă.

Să mai sărbătorim iertarea. Isus a venit pentru ca toți cei condamnați la moarte veșnică să fie iertați. Nimeni nu putea plăti datoria noastră. Dar a putut El, motiv pentru care fiecare om are șansa să se apropie de Dumnezeu.

De azi să fim altfel! Isus Hristos să fie cu noi toți!