Legumele cultivate de noi în propria grădină sunt cele mai bune, dar au nevoie de îngrijire specială în aceste luni de vară, când temperaturile sunt foarte mari.

Ardeii sunt foarte ușor de cultivat. Chiar dacă nu este dificil să ai grijă de ei, au totuși nevoie de atenție, mai ales în lunile iulie și august.

Există un amestec pe care trebuie să-l turnați la rădăcina ardeilor pentru a nu ceda în fața căldurii și pentru a vă bucura de gustul lor, dar și de o recoltă bogată până toamna târziu.

În această perioadă trebuie să le asigurăm ardeilor suficient fosfor, potasiu, bor, zinc și magneziu. Aceste elemente sunt esențiale pentru a susține creșterea și dezvoltarea sănătoasă a plantelor.

Fosforul este crucial pentru dezvoltarea rădăcinilor și pentru înflorirea plantelor. Potasiul ajută la întărirea sistemului imunitar al plantelor, făcându-le mai rezistente la boli și dăunători.

Borul și zincul sunt necesare pentru diversele procese biochimice din plante, iar magneziul este un component esențial al clorofilei, care este necesară pentru fotosinteză.

Un alt element important de care trebuie să ținem cont este calciul. Fără un aport adecvat de calciu, ardeii pot dezvolta diverse deficiențe, cum ar fi putrezirea vârfului fructului. Putem folosi o soluție care să conțină 0,2% azotat de calciu sau chelați de calciu.

Pentru prepararea acestei soluții, se diluează 20 gr de azotat de calciu în 10 litri de apă. Soluția obținută se poate aplica direct la rădăcina plantelor, aproximativ 1 litru per plantă.

Aceasta ajută la prevenirea deficiențelor de calciu și la întărirea pereților celulari ai fructelor, asigurând astfel o dezvoltare sănătoasă a ardeilor.

Și îngrășămintele organice, cum ar fi compostul sau gunoiul de grajd, sunt esențiale deoarece oferă o eliberare lentă de nutrienți, îmbunătățind în același timp structura solului.

Înainte de a folosi orice tip de îngrășământ, plantele trebuie udate foarte bine, deoarece solul umed facilitează absorbția nutrienților. De asemenea, fertilizarea minerală trebuie alternată cu cea organică.

Efectuați fertilizarea seara, cel puțin odată la 7-10 zile. Astfel, ardeii din grădina dumneavoastră vor continua să se dezvolte până toamna târziu.

Spor la grădinărit!