Muscata este una dintre cele mai populare flori pe care oamenii le au in case. Infloreste toata vara si ne incanta curtea si balconul cu florile colorate. Cu toate acestea, din cauza schimbarilor extreme ale vremii, este dificil sa o protejezi si sa-i promovezi infloririle superbe de-a lungul verii, dar, din fericire, exista si metode care sa ne ajute.

Iata cateva informatii generale despre muscate pe care trebuie sa le stim!

Muscatele au nevoie de 6-8 ore de soare pe zi si de un sol bine drenat. De asemenea, apreciaza fertilizarea periodica si apa cand mediul este usor uscat.

Este recomandabil sa indepartati florile trecute deoarece acestea vor folosi energia plantei, in loc sa dezvolte o noua inflorescenta. Ciupiţi plantele pentru o ramificare mai bună.

Sa vedem metoda secreta de udare pe care o putem folosi pentru a dubla inflorirea!

Muscatele se uda dimineata devreme sau seara, iar apa nu trebuie sa fie rece, altfel tulpinile incalzite vor fi rapid distruse. Daca este posibil, pastrati intotdeauna un vas mai mare de apa la umbra pentru a uda plantele.

Turnati apa direct la baza, astfel incat sa o poata absorbi imediat. Este interzis sa pulverizezi apa pe frunze, pentru ca acestea se vor pata! La fel trebuie sa faci si cu florile. Si pe ele trebuie sa le protejezi pentru ca altfel vor putrezi.

Inainte de a folosi apa de la robinet, fierbeti-o mai intai si apoi raciti-o pentru a indeparta excesul de calcar. Cel mai bine este sa le udati cu apa de ploaie.

Din luna aprilie pana in luna septembrie, adaugati in apa de udat putin ingrasamant lichid la fiecare 2 saptamani. Cea mai buna solutie este sa folositi ingrasamant special pentru muscate. Accentul principal este pus pe fosfor si potasiu, care intaresc planta si prelungesc inflorirea.

Muscata raspunde bine si la fertilizarea cu iod. Se dizolva 1 picatura de iod intr-un litru de apa calda. Iodul stimuleaza eficient inflorirea.

Daca vreti ca muscatele sa aiba flori din abundenta, incercati urmatoarea reteta. Aveti nevoie de:
– 2,7 litri apa,
– 100 g drojdie proaspata,
– 0,5 pahar de zahar.

Turnati apa intr-un vas si lasati sa se evaporeze clorul. Apoi, diluati drojdia in putina apa si adaugati-o, impreuna cu zaharul, peste apa din vas.

Acoperiti vasul si lasati-l la cald, agitandu-l din cand in cand. Solutia va fi gata cand se va termina fermentarea. Diluati cate un pahar din solutia obtinuta in 10 litri de apa si udati muscatele o data la 2 saptamani.

Fertilizati muscatele cu atentie! Plantei nu-i place solul prea fertil, care directioneaza mai multa putere spre cresterea masei verzi, si nu spre dezvoltarea florilor.

Daca îi acordam o atentie deosebita, cu siguranta muscata va inflori din abundenta!