Ardeii umpluți cu brânză feta este o rețetă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă și interesantă.

Pot fi serviți fie ca garnitură, alături de ale preparate, fie ca aperitiv. Sunt delicioși atât calzi, cât și reci.

Ingrediente:
5 ardei kapia,
400 g de brânză feta,
100 g de cașcaval,
200 g de iaurt,

4-5 frunze de mentă,
1 roșie,
puțin ulei de măsline,
1 cățel de usturoi,
pătrunjel,
piper negru măcinat și oregano (după gust).

Mod de preparare:
1. Spălați și uscați ardeii kapia. Scoateți-le cotorul și semințele din interior, și pastrați capacul.

2. Se pun la copt câteva minute într-o tigaie, pe aragaz. Nu este nevoie să se înmoaie foarte tare. Câteva minute este suficient.

3. Fărâmițați brânza feta într-un bol adânc. Răzuiți cașcavalul peste ea și amestecați.

4. Adăugați iaurtul și mai amestecați încă o dată.

5. Încorporați roșia tăiată în formă de cubulețe cât mai mărunte, pătrunjelul tocat împreună cu frunzele de mentă și cățelul de usturoi trecut prin presă cu produsele de brânză din bol.

6. Asezonați umplutura cu piper negru măcinat, adăugați un pic de ulei de măsline în ea și amestecați-o.

7. Umpleți ardeii cu umplutura obținută și puneți-i într-o formă de copt. Stropiți-i cu ulei de măsline și presărați-i cu oregano uscat (după gust).

8. Coaceți ardeii în cuptorul preîncălzit până la 180°C, primele 10 minute cu folie, apoi îndepărtați folia și mai lăsații 15 minute.

Vă doresc poftă bună, alături de cei dragi!