Prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea a scris în cartea sa, „Sănătatea creierului pe înţelesul tuturor”, despre puterea rugăciunii „Tatăl Nostru” și despre cum fiecare frază a acestei rugăciuni activează sistemul endocrin.

Potrivit medicului neurochirurg, fiecare propoziţie din rugăciunea „Tatăl Nostru” corespunde unui plan profund al existenţei individului şi, în momentul în care este pronunţată o frază, planul spiritual, mental, emoţional sau fizic răspunde dincolo de conştienţa noastră.

Cayce Edgar, un cercetător american, a preluat această rugăciune şi a transpus-o în activitatea sistemului endocrin.

Acesta a afirmat că orice frază din rugăciunea „Tatăl Nostru” produce, după previziunile sale endocrine, deschiderea anumitor porțiuni.

„Tatăl Nostru carele eşti în ceruri” – deschide glanda pituitară, hipofiza, cea mai înaltă glandă a organismului, legată de lumină, cea care dă semnalul de pornire a întregului organism.

„Sfințească-se-n numele Tău” – deschide glanda pineală, numită epifiză.

„Vie împărăţia Ta” – deschide glanda tiroidă, intră în funcție metabolismul ca o locomotivă.

„Facă-se voia Ta, precum în Cer aşa şi pe pământ” – deschide timusul, poziționat în faţă, acesta pornind activitatea inimii.

„Pâinea noastră cea de toate zilele, dă-ne-o nouă astăzi” – deschide glandele denumite gonade, motorul fizic al organismului.

„Şi iartă-ne nouă greşelile noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri” – deschide glandele suprarenale, deci elementul emoțional, elementul de funcționare intenție a organismului.

„Şi nu ne duce pe noi în ispită” – deschide anumite celule profunde în organismul uman.

„Şi ne izbăveşte de cel Rău” – ne întoarcem la nivelul unei glande anterioare, care este timusul.

Potrivit medicului Vlad Ciurea, toate aceste elemente din sistemul endocrin conectate cu elementele de Divinitate sunt extrem de interesante, iar dacă până acum două-trei secole nu erau luate în considerare, acum sunt dovedite prin funcționarea glandelor endocrine.

În cartea sa, medicul neurochirurg scrie că „Creierul uman este legat de Divinitate, iar legătura dintre creierul uman şi credință e un fapt real. Prezența lui Dumnezeu în corpul uman este relevată prin prezența serotoninei, numită molecula credinței, şi a transmiţătorilor chimici, cu rol de credinţă, de producere a unui extaz, de fericire, mai ales mistică.

Există centrii din creier conectați la Divinitate, la credință, care se pun mai ales în partea anterioară a frunții, când are loc rugăciunea. În afară de sistemul nervos, şi glandele endocrine sunt legate de activitatea de credinţă”.

„S-a descoperit că în cortex, o porțiune din creier care este deasupra şi mai ales în zona stângă parietală, se află centrul credinței în Dumnezeu. S-a discutat şi pe baza unei aparaturi de tip RMN funcţional şi EEG-uri repetate, constatându-se că există un punct al lui Dumnezeu” (God Spot) în creierul uman”, mai susține dr. Vlad Ciurea.