Frunza de dafin este o legenda de milenii, fie ca este vorba de rolul sau indubitabil in folclorul grecesc si roman sau de prezenta sa de durata in culturile si bucatariile indiene si caraibiene, dar aceasta planta a rezistat testului timpului.

Dar frunzele de dafin nu sunt utilizate numai in alimente si basme, aceasta planta este frecvent utilizata ca parfum in creme, lotiuni, parfumuri, sapunuri si detergenti.

Beneficii

In mod traditional, frunzele de dafin au fost folosite ca sedativ, calmant pentru durere, anticonvulsivant si agent antiinflamator. Frunzele au, de asemenea, proprietati antibacteriene si antifungice si scad atat tensiunea arteriala, cat si ritmul cardiac. Sunt adesea folosite pentru a trata insomnia, stresul cronic si schimbarile de dispozitie.

Ca si condiment culinar, frunza de dafin poate ajuta la gestionarea nivelului de glucoza si colesterol din sange la persoanele cu diabet si previne formarea calculilor renali. Consumul de ceai din frunze de dafin va preveni raspandirea leucemiei si va induce apoptoza in alte celule canceroase.

Cum se utilizeaza frunzele de dafin

Desigur, nimic nu va impiedica sa adaugati frunze de dafin pentru gatit pentru a obtine aceste beneficii, dar asigurati-va ca indepartati frunzele inainte de servire.

Cu toate acestea, daca va simtiti stresati sau aveti o dispozitie proasta, aprindeti pur si simplu o frunza sau doua intr-o tava de aluminiu in camera sau biroul dvs. si lasati-o sa stea timp de 10 minute. Asigurati-va ca inchideti toate ferestrele, tineti tava de aluminiu departe de orice este inflamabil.

Fumul ierbii va va ajuta sa va relaxati mintea si muschii, va veti simti mai relaxat.