Cand Krysta Davis era însărcinată în 4 luni cu fetita sa, Rylei, ea si sotul ei au primit vesti îngrozitoare: copilul lor suferea de anencefalie, o afectiune grava în urma căreia copilul se naste fără portiuni mari din creier.

Creierul fetitei era atat de subdezvoltat, încât nu exista nicio șansă ca ea să supravietuiască.
Parintii au primit 2 optiuni posibile din partea medicilor: puteau să aibă parte de o nastere indusa atunci, în al doilea trimestru, sau puteau să ducă sarcina la termen.

„Daca eu nu puteam sa-mi aduc puiul acasa, macar alti parinti sa si-i poata aduce”
Cei doi au ales optiunea mai dificila dintr-un motiv onorabil: la finalul sarcinii, organele fetitei lor aveau sa mearga la alti bebelusi ce aveau mare nevoie de ajutor.

„Daca eu nu puteam sa-mi aduc puiul acasa, macar alti parinti sa si-i poata aduce.”, a explicat mama pentru presa straina.

Desi experienta i-a frant inima, femeia a dus sarcina pentru inca 5 luni, acordandu-i astfel corpului sau fragil timp sa creasca si sa se dezvolte, ca apoi sa poata dona organele de care alti copii aveau nevoie.

Li s-a spus ca avea sa traiasca 30 de minute, dar a rezistat o saptamana
Medicii le-au spus parintilor ca fetita avea sa traiasca pentru 30 de minute dupa nastere, insa micuta a rezistat o saptamana intreaga.

Cei doi sunt extrem de recunoscatori pentru saptamana pe care au apucat sa o petreaca alaturi de ea. „Nu as da saptamana aia pentru nimic altceva in intreaga lume”, a scris mama pe o pagina de Facebook dedicata memoriei micutei lor.

Nu toate organele bebelusului au putut fi prelevate, din pricina oxigenarii incomplete din perioada de o saptamana.
Cu toate acestea, valvele inimii fetitei au mers catre alti 2 bebelusi, iar plamanii au fost recoltati pentru cercetare, pentru a se vedea ce alte lucruri se pot descoperi legat de anencefalie.