Tort de mere delicios. Această rețetă este ușor de făcut chiar și pentru începătoare.
Blatul îl puteți pregăti într-o oală rezistentă la coacere sau într-o formă de tort cu pereții detașabili. Acest tort va deveni preferatul familiei!
Ingrediente:
– 100 g unt,
– 250 g zahăr,
– 1 lingură pesmet,
– 7 mere mari,
– dulceață,
– 6 ouă,
– 7 linguri zahăr,
– 6 linguri apă,
– 7 linguri făină,
– 1 plic zahăr vanilat,
– coaja rasă de la o lămâie,
– frișcă.
Mod de preparare:
Într-un vas de 3 litri punem 100 g unt tăiat felii, 250 g zahăr și 1 lingură pesmet, apoi întindem pe fundul vasului.
Spălăm merele și le scoatem sâmburii. În locul sâmburilor punem dulceață, după gust.
Așezăm merele în vasul pregătit mai sus. Le punem de jur împrejur și punem un măr și în mijlocul vasului. Punem la cuptor și lăsăm până se topește untul și zahărul.
Cât timp merele sunt în cuptor, pregătim blatul. Frecăm gălbenușurile cu 7 linguri de zahăr, adăugăm încet 3 linguri de apă și amestecăm. Punem și zahărul vanilat și coaja rasă de la o lămâie.
Apoi adăugăm făina și spuma bătută din albușuri împreună cu cele 3 linguri de apă rămase. Amestecăm cu grijă spuma cu crema de gălbenușuri.
Scoatem merele din cuptor, lăsăm puțin să se răcească, apoi turnăm compoziția pregătită mai devreme peste mere și punem totul înapoi la cuptor. Coacem la foc mic.
Când s-a copt, scoatem tortul din cuptor, iar dacă ne dorim să fie mai suculent, îl stropim cu puțin suc de mere.
După câteva minute punem un platou peste vas și răsturnăm tortul. Lăsăm să se răcească, apoi ornăm cu frișcă.
Dacă doriți, puteți să pregătiți acest tort și într-o formă de tort cu pereții detașabili, dar e important să aibe pereții înalți. Forma de tort trebuie tapetată cu hârtie de copt, să evităm să se scurgă untul cu zahărul din ea.
Poftă bună!