Pe lângă faptul că dă un gust intens preparatelor, ardeiul iute este una dintre legumele cu multe beneficii pentru organism. Are un conținut caloric scăzut, însă este bogat in antioxidanți, vitamine și minerale.

Consumul lui previne boli cardiovasculare, ameliorează reumatismul, combate cancerul, stimulează pancreasul, vindecă anumite afecțiuni ale stomacului și ale intestinelor, ajută la funcţionarea plămânilor.

Ingrediente necesare:
– ardei iute,
– 4-5 linguri miere,
– usturoi,
– 500 ml oțet 9%,
– 500 ml oțet de mere.

Mod de preparare:
Ardeii drepți se pot marina întregi, iar pe cei curbați îi tăiem în rondele.

Așezăm ardeii în borcane: pe cei drepți verticali, iar pe cei curbați tăiați în rondele îi putem așeza în straturi (un strat de ardei roșii, un strat de ardei verzi, ș.a.m.d.).

Amestecăm oțetul de mere cu cel simplu și cu mierea, până la omogenizare.

În fiecare borcan punem 1-2 căței de usturoi tăiați în feliuțe subțiri, turnăm marinada până la marginile borcanelor, după care le închidem etanș.

Ardeii nu au nevoie de răcoare, așadar se pot păstra forte bine și mult timp, chiar și la temperatura camerei.

După ce ați consumat ardeii, marinada se poate folosi la garnisirea salatelor sau a preparatelor din carne.

Notă: este foarte important să purtăm mănuși atunci când lucrăm cu ardei iute!
Savurați cu plăcere!