Ouăle de prepeliță sunt un izvor de sănătate. Spre deosebire de ouăle de găină, cele de prepeliță conțin mult mai mult calciu, fosfor, fier, zinc, potasiu și vitamine din complexul B.

Ouăle de prepeliță sunt un combatant natural împotriva tulburărilor tractului digestiv, cum este ulcerul. Întăresc sistemul imunitar, promovează sănătatea memoriei, îmbunătățește activitatea creierului și reglează sistemul nervos.

Ouăle de prepeliță sunt ideale pentru orice vârstă sau stare de sănătate. Pot fi administrare inclusiv după sarcină, după o operație sau terapii oncologice.

Se poate consuma câte un ou crud sau fiert moale pe zi, în perioade mai mici sau mai mari de timp.

Macerat de coji de ouă de prepeliță cu lămâie și miere:

Se umple un borcan de 3 litri cu ouă de prepeliță cu tot cu coajă, spălate și uscate în prealabil.

Se toarnă deasupra suc de lămâie proaspăt stors, cât să acopere ouăle și să fie deasupra lor cu 2 degete.

Borcanul se închide ermetic și se lasă la macerat 14 zile, la loc răcoros.

În acest interval, cojile de ouă se vor dizolva. Se ia o lingură de lemn și se agită bine preparatul, pentru ca peliculele să se desprindă.

Se strecoară lichidul printr-o sită și se aruncă bucățile de coajă care nu s-au dizolvat complet.

În lichidul rezultat se adaugă 250 ml de coniac (de calitate) și 200 g de miere, pentru un gust mai agreabil.

Din acest preparat se ia câte o lingură, de 3 ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă, sau la o oră după masă.

Acest preparat are numeroase utilizări terapeutice:
aciditate gastrică,
probleme cu memoria,
boli de ficat, de bilă și rinichi,
boli de urechi și de ochi,
îmbătrânire prematură,
spasmofilie, lipsă de calciu,
anemie, migrene,
diabet,
alergii, eczeme, rinită,
tulburări de creștere,
probleme cu greutatea,
dereglări ale sistemului nervos.