Semințele de dovleac sunt pline de nutrienți importanți, inclusiv proteine, grăsimi sănătoase, vitamine (E, B) și minerale (magneziu, potasiu, zinc, fier). Prin înmuierea lor în apă fierbinte, acești nutrienți sunt eliberați și pot fi absorbiți cu ușurință de organism.

Iată o băutură care poate trata prostata mărită, artrita, bolile de inimă, ajută digestia, întărește sistemul imunitar. Este un simplu ceai din semințe de dovleac, ușor de preparat și de administrat.

Ce trebuie să faci?

Se toarnă 1 mână mică de semințe de dovleac crude și zdrobite în 200 ml de apă clocotită și se fierbe câteva minute. Se lasă amestecul să se răcească timp de 15-20 de minute și apoi se strecoară.

Se recomandă să beți 1 ceașcă din acest ceai pe zi. În curând, problemele prostatei vor dispărea, pentru că semințele de dovleac conțin fitosteroli, compuși care au fost legați de reducerea riscului de mărire a prostatei și îmbunătățirea simptomelor urinare la bărbați.

Proprietăți antiinflamatorii

Ceaiul din seminte de dovleac contine compusi antiinflamatori precum acizi grasi omega-3 si fitochimici. Aceste proprietăți pot fi benefice pentru persoanele care suferă de afecțiuni inflamatorii, cum ar fi artrita.

Sănătatea inimii

Abundenta de magneziu si antioxidanti din ceaiul din seminte de dovleac contribuie la starea buna a sistemului cardiovascular. Magneziul ajută la reglarea tensiunii arteriale, iar antioxidanții luptă împotriva stresului oxidativ și a inflamației, reducând riscul bolilor de inimă.

Suport digestiv

Semințele de dovleac sunt o sursă excelentă de fibre, care ajută digestia și promovează mișcările intestinale regulate. Consumul de ceai din semințe de dovleac poate ajuta la ameliorarea constipației și la promovarea unui intestin sănătos.

Dormi mai bine

Triptofanul, un aminoacid care se găsește în semințele de dovleac, joacă un rol în producerea de serotonină și melatonină, neurotransmițători care sunt esențiali pentru reglarea somnului. Consumul ceaiului din seminte de dovleac inainte de culcare poate promova relaxarea si imbunatateste calitatea somnului.

Întărirea sistemului imunitar

Conținutul de zinc din semințele de dovleac este esențial pentru buna funcționare a sistemului imunitar. Consumul regulat de ceai din seminte de dovleac poate ajuta la intarirea apararii organismului si la protejarea impotriva infectiilor.

Susține sănătatea părului și a pielii

Combinația bogată de vitamine și minerale găsite în ceaiul din semințe de dovleac contribuie la un păr și o piele mai sănătoase. Zincul în special este cunoscut pentru a promova creșterea părului și pentru a sprijini procesele de vindecare a pielii.

Reglarea greutății

Ceaiul din seminte de dovleac poate fi un plus util la un plan de gestionare a greutatii datorita continutului sau de fibre, care promoveaza satietatea si poate reduce aportul total de calorii.

Protecție antioxidantă

Antioxidanții din ceaiul din semințe de dovleac, cum ar fi vitamina E și carotenoizii, ajută la protejarea organismului de radicalii liberi și de daune oxidative, susținând bunăstarea generală.

Profită de potențialele beneficii ale acestei băuturi ca parte a unui stil de viață echilibrat și sănătos. Multă sănătate!