Nikolay Amosov este un chirurg cardiac renumit și om de știință. El a lăsat în urma lui o moștenire uriașă a cărei valoare este de necontestat.
Nikolay Amosov are o rețetă pentru un amestec special de vitamine, folosită chiar de pacienții săi convalescenți. Deja, eficacitatea și beneficiile sale au fost dovedite nu numai în practică, ci și din punct de vedere științific.
Cu toate acestea, oricine se uită la compoziția acestei paste va înțelege că este o adevărată „bombă” de vitamine.
Este posibil ca Nikolai Amosov să nu fie creatorul sau autorul acestui amestec. Dar datorită lui a devenit cunoscută în general.
Conține fructe uscate sănătoase, miere și nuci. Fiecare dintre aceste ingrediente este foarte benefic pentru organism.
Pasta lui Amosov poate fi numită specială. La urma urmei, nu numai că întărește sistemul imunitar, dar are și un efect benefic asupra vaselor de sânge și a inimii. Nu e de mirare că se recomandă a se consuma după o intervenție chirurgicală pe inimă.
Această pastă poate fi administrată copiilor, dar doza trebuie respectată cu strictețe. Mulți au apreciat deja beneficiile acestei paste. Și cel mai important, toată lumea o poate pregăti.
Se prepară dintr-un amestec de fructe uscate. Puteți combina stafide, prune uscate, caise uscate sau smochine. Fiecare poate alege dupa bunul plac.
Nucile sunt cu siguranță adăugate la pastă. Sunt cel mai des folosite, dar aici îți poți arăta și imaginația. Unii, de exemplu, adaugă nuci de pin.
Ingrediente:
Caise uscate – 200 g,
Stafide – 200 g,
Prune uscate – 200 g,
Smochine – 200 g,
Nucă – 200 g,
Miere – 200 g,
Lămâie (mică) – 1 buc.
Lămâia se folosește de preferință cu coajă. Nucile, lămâia și fructele uscate sunt măcinate până la o stare moale. Apoi se adaugă miere.
Păstrați pasta lui Amosov la frigider. Se consumă 1 lingură de 3 ori pe zi, pe stomacul gol sau imediat după masă.
Nu există contraindicații pentru pasta Amosova, cu excepția intoleranței individuale la componente.