În această perioadă, paltoanele și jachetele au fost folosite pe scară largă, aproape toate având un fermoar cunoscut în mod obișnuit ca „fermoar”. Deși este o soluție practică pentru închiderea articolelor de îmbrăcăminte, fermoarele au singurul dezavantaj de a se bloca foarte des, făcându-le aproape imposibil de reparat.

Inventat la începutul anilor 1900, fermoarul este acum folosit în principal în jachete, paltoane, blugi și genți. Tocmai datorită utilizării pe scară largă, este important să știi cum să repari o balama ruptă în cel mai scurt timp posibil.

Pentru a repara un fermoar care nu se deschide sau nu se inchide este important sa actionezi in functie de problema, iar mai jos iti sugeram pe cele mai frecvente.

Glisor cu fermoar care s-a desprins de pe șine
Folosiți clești pentru a ține șina balamalei în poziție și, în același timp, deschideți partea laterală cu o șurubelniță cu cap plat. Deschiderea de creat trebuie sa fie suficient de mica pentru a se adapta piesei care a iesit.

Odată ce reușiți să aranjați ambele părți, faceți puțină presiune pentru a uni toate elementele, apoi deschideți și închideți fermoarul.

Tragere de fermoar spart
Doar aplicați puțin mai multă forță pentru a rupe tragerea fermoarului. O soluție practică este ridicarea piesei în care elementul a fost ancorat cu o șurubelniță și introducerea unei fâșii subțiri de pânză.

Puteți face un nod mare care acționează și ca tragere sau puteți folosi inelul unui breloc.

Balamaua blocată
Nu știi niciodată la ce se datorează fermoarul, dar o soluție practică care funcționează aproape întotdeauna este să pui puțină vaselină sau balsam de buze.

Aceste produse ar trebui să faciliteze alunecarea fermoarului.

Lipsesc dinții balamale
Ai nevoie de lipici, tampoane de vată și foarfece. Tăiați un bețișor de plastic în bucăți foarte mici. Luați un fragment și tăiați un capăt, deschideți cu o tăietură și puneți-l în partea în care lipsește „dintele” balamalei.

Dacă niciunul dintre trucurile sugerate mai sus pentru a repara un fermoar rupt nu a funcționat, probabil că este timpul să îl schimbați și să puneți unul nou.