În primul rând, aceste remedii naturale ar trebui să fie întotdeauna însoțite de un stil de viață sănătos. Trebuie să urmați o dietă echilibrată și variată. În plus, ar trebui să opriți sedentarismul.

Pentru a prepara următoarea băutură ai nevoie de câteva bețișoare de scorțișoară, un măr verde și zeamă de lămâie. Toate aceste trei alimente sunt sănătoase și, dacă le combini, beneficiile lor vor fi amplificate.

O băutură plină de antioxidanți

Scorțișoara, mărul verde și lămâia vă protejează de daunele oxidative cauzate de radicalii liberi. Veți obține o băutură plină de polifenoli, nutrienți utili pentru sănătatea inimii.

Atât scorțișoara, cât și lămâia au proprietăți antiinflamatoare puternice și vă oferă vitaminele și mineralele de care aveți nevoie pentru a vă îngriji sănătatea. Pot preveni retenția de apă, problemele renale și cardiace și dezvoltarea mai multor boli.

Reglează nivelul zahărului din sânge

Scorțișoara este unul dintre cele mai bune alimente pentru a preveni dezvoltarea sindromului metabolic și a diabetului de tip 2. O mare parte din activitatea sa se concentrează asupra sistemului digestiv, descompunând alimentele consumate și permițând absorbția substanțelor nutritive în timp ce reglează orice zaharuri inutile.

Când combinați scorțișoara cu mere puteți absorbi mult mai multă glucoză și încetini efectele acesteia. Drept rezultat, sănătatea ta se va îmbunătăți și vei avea o siluetă de invidiat.

Scade rezistența grăsimii

Unul dintre principalele beneficii ale apei cu scorțișoară este detoxifierea. Are proprietăți diuretice, favorizează digestia, ajutându-te să te simți mai sătul și protejându-ți sănătatea cardiacă.

Poate să scadă rezistența grăsimii, în special a celei depuse la nivelul abdomenului. Efectele sale sunt atât de puternice încât, dacă o consumi timp de 15 – 20 de zile, vei vedea rezultate bune pe măsură ce urmezi o dietă sănătoasă.

Mărul verde și mai precis enzimele pe care le conține, vă vor ajuta să eliminați grăsimea și mai ușor. Pe lângă această apă cu scorțișoară, nu ezitați să consumați un măr verde singur, de cel puțin 3 ori pe săptămână. Pectina, fibra găsită în pielea fructului, vă va oferi mari beneficii.

Cum se face apa cu scorțișoară, măr și lămâie

Ingrediente:

– 1 litru de apă,
– 2 mere verzi,
– 1-2 bețișoare de scorțișoară,
– suc de la 1 lamaie.

Mod de preparare

Pentru a prepara această băutură, începeți prin alegerea a 2 mere verzi 100% ecologice. Spală-le bine, taie-le în felii (fără a le decoji) și pune-le deoparte. Apoi stoarce o lămâie și adăugați-i sucul într-un litru de apă.

Este aproape gata. Acum tot ce trebuie să faci este să adaugi feliile de măr verde și bețișoarele de scorțișoară în apa cu sucul de lămâie.

Păstrați băutura preparată la frigider pentru câteva ore. Dacă doriți, puteți lăsa băutura să stea peste noapte, pentru a permite scorțișoarei, mărului și lămâii să-și elibereze mai bine proprietățile.

A doua zi, beți o parte din această apă înainte de fiecare masă principală. Te va ajuta să te simți minunat într-un timp scurt!