Salată cu piept de pui, fasole roșie, porumb și sos de iaurt cu usturoi.
Mai sănătoasă decât fasolea albă datorită antioxidanților pe care îi conține, fasolea roșie sau cea neagră nu ar trebui să lipsească din alimentația nimănui, inclusiv a persoanelor care se luptă cu kilogramele în plus.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
o bucată de piept de pui de mărimea unei palme,
100g de boabe fasole roșie fiartă,
100g de porumb dulce fiert,
jumătate de ardei gras mare, cărnos, roșu, tocat cubulețe,
o salată verde medie tăiată fâșii,
2 linguri cu ulei de măsline,
sare și piper, după gust,
o lingură de iaurt,
un cățel de usturoi pisat fin,
1-2 linguri de suc de lămâie proaspăt stors.

Mod de preparare:
> Pieptul de pui se asezonează cu sare și piper și se prăjește într-o tigaie grill neaderentă (fără ulei) sau se fierbe cu puțină sare.

> Între timp, omogenizați într-un bol mic usturoiul cu uleiul, sucul de lămâie, iaurtul și un strop de sare. Se adaugă și un praf de piper și se amestecă din nou.

> Când pieptul de pui este gata, se taie cubulețe și se pune într-un bol. Se adaugă fasolea, porumbul, ardeiul gras si salata verde.

> Se toarnă deasupra sosul de iaurt cu usturoi și se amestecă.

Consumați salata proaspăt preparată, ca atare. Poftă bună!