Clătitele sunt preferatele mele, indiferent dacă sunt de post sau de dulce. Diferenta nu este mare, atunci cand stii cum sa le prepari si ai o tigaie buna la indemana.

O să adori clătitele astea, sunt atât de pufoase, de aromate și de gustoase!

Iata cum se prepara cele mai bune clatite de post!

Ingrediente:
– 200 g făină,
– 3 linguri zahăr,
– 1 lingură ulei,
– 1 linguriță praf de copt,
– 2 fiole esență de vanilie,
– 1 praf de sare,
– 500 ml apă minerală carbogazoasă.

Mod de preparare:
1. Exact ca la clătitele obișnuite, se amestecă toate ingredientele, treptat, într-un bol mare, cu ajutorul unui tel sau al unui mixer.

2. Daca iese prea groasa compozitia se mai adauga apa minerala, daca este prea subtire se mai pune putina faina.

3. Încinge uleiul în tigaie, la foc mediu spre mare și apoi apucă-te de făcut, pe rând, clătitele.

4. Prăjește fiecare clătită 1-2 minute pe prima parte, apoi încă un minut pe cealaltă parte.

Se servesc cu miere, gem sau dulceață.

Savurați-le aroma și gustul! Poftă bună!