Se poate întâmpla ca blugii tăi închiși la culoare, după ce i-ai purtat de mai multe ori, să capete un aspect ponosit și decolorat. Din fericire, există un truc ecologic și eficient pentru a le face să revină la culoarea inițială.

Blugii sunt practici și se potrivesc bine cu orice, din acest motiv avem tendința să-i folosim foarte des și, prin urmare, îi uzăm și favorizează pierderea culorii inițiale, mai ales atunci când sunt deosebit de închise.

Dacă ai o îmbrăcăminte închisă la culoare care și-a pierdut culoarea, ai trei variante: reciclați-o pentru a face o geantă sau alt accesoriu, aruncați-o sau încercați să-și recupereze culoarea inițială.

Pentru a practica cel mai bun mod natural de a recupera hainele decolorate de culoare închisă, aveți nevoie de trei ingrediente: bicarbonat de sodiu, foi de dafin și, bineînțeles, apă.

Se fierbe foile de dafin pentru cateva minute, se scot de pe aragaz si se adauga o lingura generoasa de bicarbonat de sodiu si se lasa sa se raceasca.

Înmuiați îmbrăcămintea de culoare închisă care urmează să fie recuperată în soluție și așteptați cel puțin 24 de ore înainte de a o spăla în mod normal. Evident, spălați haina separat și numai împreună cu alte haine închise la culoare.

Cu acest truc foarte eficient, îți poți recupera hainele întunecate decolorate, astfel încât să nu fii nevoit să le arunci sau să le reciclezi.