Macaroanele cu nuca imi aduc aminte de copilarie. Bunica mea le facea cu drag. Sunt delicioase si nu uitati ca nucile sunt cel mai bun inlocuitor pentru carne si sunt foarte bogate in antioxidanti.

Un desert extrem de simplu si rapid de facut, pregatit in doar cateva minute si cu un timp de gatire de aproximativ 8-10 minute.

Ingrediente :

– 1 pachet de macaroane ( de 500 g, sau orice tip de paste doriti),
– 300 g nuca macinata,
– 3-4 linguri ulei,
– 4 linguri zahar,
– 1 lingurita esenta de vanilie,
– 50 g pesmet,
– 1 lingurita scortisoara.

Mod de preparare:

Se pun macaroanele la fiert in apa clocotita cu sare si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt fierte se scurg intr-o strecuratoare apoi se pun intr-o oala.

Nuca se caleste cu putin ulei timp de 1-2 minute, apoi se adauga peste macaroane impreuna cu zaharul, esenta, pesmetul si scortisoara.

Se amesteca bine toate ingredientele. Se presara deasupra putin zahar pudra si se servesc calde sau reci. Puteti inlocui scortisoara cu putina coaja de lamaie rasa si ii puteti adauga si stafide.

In comparatie cu acele vremuri, avem acum privilegiul de a avea la dispozitie paste de o calitate superioara si un gust imbunatatit. Asa ca iata o alta reteta de paste cu nuca si zahar!

Ingrediente:

– paste,
– unt sau margarina pentru cine tine post,
– nuca macinata fin,
– pesmet,
– zahar,
– scortisoara,
– esenta de rom.

Mod de preparare:

Dupa ce ai fiert pastele, se lasa sa se scurga bine de apa si se adauga un cub de unt sau margarina (pentru cine tine post) peste ele. Untul va da un gust mai bun si totodata va ajuta la amestecul de nuca si pesmet sa se lipeasca mai bine de paste.

Se adauga zahar, scortisoara si rom dupa gust; cu cat mai aromate, cu atat mai bine.

Daca ai facut o portie prea mare, acestea pot fi bagate la frigider pentru ca si reci sunt la fel de bune.

Un alt avantaj este ca pot fi folosite si alte arome in loc de rom si scortisoara, un exemplu fiind vanilia si esenta de lamaie.

Pofta buna!