Nu reușești să scapi de kilogramele în plus orice dietă ai ține și oricâtă mișcare ai face? Bea un ceai de scorțișoară și frunze de dafin pentru a-ți stimula digestia și a slăbi în mod sănătos.

Acest ceai este cunoscut pentru proprietățile sale diuretice și detoxifiante. Îți prezentăm toate beneficiile sale și îți arătăm cum să îl prepari acasă.

Ambele ingrediente, dacă sunt consumate în mod regulat, ajută la eliminarea kilogramelor în plus. Deși acest ceai nu este un produs „miraculos” pentru slăbit, cei care îl includ în dietă obțin rezultate foarte bune.

Scorțișoara are multiple întrebuințări culinare și medicinale. Conține uleiuri esențiale, antioxidanți și nutrienți care accelerează metabolismul, mărind consumul de energie și stimulând pierderea în greutate.

Consumul de scorțișoară ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, întrucât stimulează folosirea glucidelor ca sursă de energie pentru organism.

Datorită compușilor detoxifianți și diuretici pe care îi conține, scorțișoara contribuie la curățarea sângelui prin eliminarea optimă a toxinelor și a lichidelor.

Dafinul sau laurul este o plantă medicinală și aromatică folosită de mulți ani ca supliment pentru slăbit și pentru eliminarea excesului de grăsime. Frunzele de dafin au proprietăți digestive care stimulează eliminarea deșeurilor acumulate în organism, prevenind astfel reacțiile și bolile inflamatorii.

Această plantă conține substanțe diuretice care stimulează eliminarea lichidelor reținute în țesuturile corpului, fapt care împiedică, de multe ori, pierderea în greutate. În plus, consumul de frunze de dafin combate stresul și anxietatea, două stări emoționale care pot sta la baza creșterii în greutate.

Totodată, compușii activi din aceste frunze tratează balonarea și flatulența și previn indigestia. În același timp, ei combat constipația și îmbunătățesc procesul de absorbție a nutrienților în timpul digestiei.

Cum să faci ceaiul de scorțișoară și frunze de dafin

Ingrediente:

– 1 litru de apă,
– 2 batoane de scorţişoară,
– 6 frunze de dafin,
– 1 lingură de miere (25 g), opțional.

Mod de preparare:

Pune apa la fiert, iar când dă în clocot, adaugă scorțișoara și frunzele de dafin. Lasă amestecul să fiarbă la foc mic timp de 5 minute.

După acest interval, ia amestecul de pe foc. Lasă-l să stea deoparte până ajunge la o temperatură suportabilă (cca. 20 de minute). Strecoară-l și pune-l într-o sticlă. Adaugă și miere, dacă vrei să-l îndulcești.

Bea primul pahar pe stomacul gol, iar pe celelalte pe tot parcursul zilei.

Vom urma această cură 3 zile pe săptămână, dar consecutiv, iar împreună cu o dietă sănătoasă şi ceva exerciţii fizice, acest ceai este foarte bun în lupta ta cu kilogramele în plus.

Ai încercat până acum acest ceai minunat?