Remediile naturiste au început să aibe din ce în ce mai mulţi adepţi , ele având avantajul că sunt naturale, ieftine şi fără reacţii adverse severe, iar lucrul cel mai rău ce se poate întâmpla este doar acela de a nu-şi face efectul.

Un astfel de remediu pe cât de banal pe atât de eficient este şi următoarea combinaţie dintre uleiul de măsline şi zeama de lămâie, ingrediente pe care le avem la îndemână.

Tot ce trebuie să facem este să punem o lingură de zeamă de lămâie şi una de ulei de măsline extra virgin într-o cană, amestecăm bine şi este gata pentru consum.

Iată la ce ne ajută această combinaţie :

– elimină constipaţia, are un puternic efect antioxidant, ajutând şi la digestie, activează funcţia vezicii urinare şi elimină constipaţia datorită puterii ei de lubrifiere a mucoasei digestive.

– calmează durerile de articulaţii şi reumatice având o mare putere inflamatorie, se va consuma două linguri din acesată combinaţie în fiecare dimineaţă pe stomacul gol.

– îmbunătăţeşte sănătatea inimii, datorită uleiului de măsline care conţine foarte multe vitamine şi acizi graşi, aceştia controlând şi îmbunătăţesc circulaţia sangvină, reglând şi nivelul colesterolului.

– drenează ficatul şi vezica biliară , datorită factorilor externi ca oboseală, alimentaţie necorespunzătoare, stres, tutun, alcool, cafea în exces, şi multe altele, toate acestea obosesc şi solicită la maxim ficatul şi vezica biliară, dându-ne stări ca dureri de cap, ameţeli, stări de greaţă şi vomă.

Zeama de lămâie şi uleiul de măsline ne ajută la drenarea celor două organe, ficat şi vezică biliară, ajutându-le în lupta lor pentru eliminarea toxinelor din organism.

– ajută la hidratarea părului , ajutându-l să scape de mătreaţă, îl catifelează, îl hidratează şi îi redă strălucirea. Chiar şi tenul va fi mai catifelat şi mai hidratat dacă este tratat regulat cu această combinaţie.

– pentru unghii care se exfoliază, ţineţi-le 10 minute într-un bol cu ulei de măsline şi suc de lămâie înainte de culcare, ungeţi unghiile de câte ori aveţi timpul necesar cu acestă combinaţie.