Odata cu inaintarea in varsta organismul nostru functioneaza tot mai defectuos, de aceea el are nevoie de sustinerea noastra.
Dupa 40 de ani corpul nostru incepe sa manifeste tendinte de epuizare si de aceea se cere sa neutralizam acestea pe deoparte, iar pe de alta parte sa ne energizam corpul.
Dar cum putem face asta?
Coada calului este o minunata sursa de vitamine si minerale necesara bunei functionari a organismului nostru, de aceea avem nevoie de ea dupa 40 de ani.
Contine siliciu organic, calciu, saruri de magneziu si potasiu, compusi care mentin oasele si vasele de sange puternice si sanatoase.
Siliciul este un mineral esential pentru producerea de colagen, o substanta care este direct responsabila de sanatatea tesuturilor musculare si de mobilitatea articulatiilor.
Studiile au aratat ca un nivel optim de siliciu in organism determina mentinerea tineretii.
Iata cum influenteaza consumul zilnic de ceai de coada calului sanatatea noastra:
– se repara tesuturile osoase,
– se mentine duritatea oaselor,
– se regenereaza cartilajele,
– se elimina incet pietrele din rinichi,
– este prevenita aparitia calculilor vezicali,
– ficatul este protejat de toxine,
– se inhiba cresterea colesterolului si trigliceridelor,
– calciul se asimileaza mai eficient,
– sistemul circulator functioneaza mai bine,
– este prevenit riscul aparitiei bolilor cardio vasculare.
In ce cazuri este benefic consumul de ceai de coada calului:
– reumatism,
– guta,
– diaree,
– sangerari intestinale,
– fracturi si probleme ale pielii,
– ulceratii bucale,
– sangerari menstruale anormale,
– uretrita,
– cistita,
– incontinenta urinara,
– epuizare fizica,
– slabire generala
– lipsa de dispozitie si energie.
Ceaiul de coada calului mai are un avantaj pentru hipertensivi: scade tensiunea arteriala mare.
Iata cum faci o cura de ceai de coada calului:
Infuzeaza o lingurita plina de coada calului uscata intr-o cana cu apa clocotita si fierbinte timp de 3 minute. Dupa aceea, strecoara ceaiul, lasa sa se raceasca si apoi il poti bea.
Se recomanda sa bei zilnic cate o cana de ceai de coada calului, in cure de 3 saptamani, o data la 4 luni.