Această prăjitură cu cocos a fost lăudată și făcută (în repetate rânduri) chiar și de oameni care nu prea sunt amatori de cocos. Are tot ce vrei: aromă puternică, blat pufos și crocant totodată, cremă care ți se topește în gură, glazură de ciocolată.

Ușoară, spectaculos de bună, extrem de aspectuoasă și, cel mai important lucru…de casă! Haideți să facem o tavă mare împreună!

Ingrediente pentru blat:

– 7 albușuri,
– 300 grame zahăr,
– 3 linguri de apă clocotită,
– 2 linguri de zeamă de lămâie,
– 200 grame nucă de cocos,
– 3 linguri de făină,
– 1 plic de zahăr vanilat.

Ingrediente pentru crema de cocos:

– 7 gălbenușuri,
– 150 grame de zahăr pudră,
– 1 lingură de lapte,
– 200 grame de unt,
– 1 plic de zahăr vanilat,
– 50 grame de nucă de cocos.

Pentru ornat:

– glazură de ciocolată,
– 2-3 linguri nucă de cocos.

Mod de preparare:

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și se tapetează o tavă cu hârtie de copt.

Blatul

Batem albușurile cu zahărul spumă tare, adăugând pe rând câte o lingură de apă clocotită și cele 2 linguri de zeamă de lămâie. La sfârșit spuma trebuie să fie foarte tare (să nu cadă din castron dacă îl întoarcem cu fundul în sus).

Apoi, încorporăm încet și cu mișcări largi, nuca de cocos, făina și zahărul vanilat.

Întindem aluatul rezultat uniform în tavă și punem la cuptor pentru 40 de minute.

Crema

Frecăm gălbenușurile cu zahărul pudră și cu o lingură de lapte la bain-marie (pînă capătă consistența unei ciulama). Lăsăm la răcit.

Într-un castron separat, amestecăm cu ajutorul unui mixer untul cu zahărul vanilat, până se omogenizează.

Adăugăm, amestecând continuu, câte o lingură din crema făcută la bain-marie. La final încorporăm și nuca de cocos.

Crema astfel făcută o punem peste blatul răcit. Întindem uniform peste prăjitură și glazura de ciocolată cât încă este caldă. La final, presărăm 2-3 linguri nucă de cocos.

Poftă bună!