Te mândrești cu cele mai bune sarmale făcute de tine? Anul acesta încearcă să faci preparatul tradițional românesc, gătit după rețeta lui Chef Cătălin Scărlatescu!
Ingrediente:
– 2 kg ceapa
– 4 kg de carne tocata de porc
– 500 g orez
– 40 g piper
– 11 g sare/kg carne
– o bucată de afumatura
– bulion
– varza murata
Mod de preparare:
Se toaca ceapa marunt, dupa care o calim pana prinde o culoare usor aurie si o lasam putin la racit. Apoi o amestecam cu carnea tocata, orezul spalat in prealabil, cimbru, sare, piper.
Intre timp, alegem cele mai frumoase frunze de varza murata. Împaturim cu grija continutul. Dupa ce am terminat de facut sarmalele, tocam varza murata si o amestecam cu bulion.
Este momentul sa punem totul in oala. Mai intai asezam un strat de varza, peste care adaugam foi de dafin, dupa care asezam în mijloc o bucata generoasa de afumatura si incepem sa punem un strat de sarmale.