Prăjitură cu vișine și smântână – un deliciu de sezon
Pentru a obține o prăjitură foarte pufoasă, adaugă smântâna în blatul de prăjitură. Vei obține astfel o prăjitură cu vișine pe care vei dori să o repeți iar și iar. Mai ales că se face atat de rapid, fără a separa și a bate ouăle.
Ingrediente:
– 400 g făină,
– 400 g smântână , nu prea grasăk,
– 2 ouă,
– 300 g zahăr pudră,
– 1 praf de copt,
– 600 g vișine,
– 3 pliculețe zahăr vanilat.
Mod de preparare:
Vișinele se spală, se scot sâmburii, se presară cu 50 g zahăr.
Se freacă ouăle cu zaharul, se adaugă smantana și făina amestecată cu praful de copt și se omogenizează.
Compoziția obținută se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt.
Se așează vișinele deasupra compoziției, și se bagă la cuptorul preîncălzit la 180 grade, pentru 40-45 de minute.
Când este gata, după ce s-a răcit puțin, prăjitura se taie în bucăți.
Se presară pe deasupra cu zahăr pudră și se așează pe platou.
Trucuri si idei
Dacă vrei o prăjitură mai puțin grasă, înlocuiește smântâna cu iaurt sau lapte bătut.
Pentru aromă poți adăuga și coaja și sucul de la o lămâie.
Poftă bună!