A avea plămâni sănătoși și puternici este esențial pentru a ne bucura de o sănătate bună și a combate atacurile agenților patogeni precum virușii și bacteriile, precum și pentru a ne proteja de răceli, gripă și bronșită.

Tusea este un reflex natural al organismului, care incearca sa mentina gatul si caile respiratorii curate. Cu toate acestea, este important să protejați plămânii și siropul detaliat mai jos este foarte eficient în acest sens.

Ingrediente ale siropului pentru purificarea plămânilor:

500 de grame de miere
12 lămâi organice
1 bucată mare de ghimbir proaspăt
250 ml apă
1 borcan de sticlă cu sigiliu ermetic
Spălați bine lămâile, apoi stoarceți-le și păstrați coaja a 6 dintre ele. Se spală și se rade ghimbirul și se pune deoparte.

Într-o cratiță, aduceți apa la fiert, apoi adăugați ghimbirul și coaja rasă a celor 6 lămâi și gătiți câteva minute înainte de a le scoate de pe aragaz.

Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga mierea si sucul de lamaie, amestecand bine pentru a se integra ingredientele si se fierbe 8-10 minute.

Se lasă să se răcească, apoi se toarnă în borcanul ermetic și se păstrează într-un loc întunecat pentru câteva zile. Luați o lingură de sirop pentru a vă curăța plămânii de trei ori pe zi.