Poate că ai crescut si tu cu celebrul ulei de ricin bun la toate si chiar dacă nu, cu siguranță ai auzit câte ceva despre efectele sale miraculoase. Acest remediu se găsește în toate farmaciile și are un termen de valabilitate îndelungat. Uleiul rezistă 1-2 ani în frigider, în recipiente închise la culoare.

Proprietățile uleiului de ricin sunt folosite în îngrijirea părului, a genelor și a sprâncenelor, precum și pentru pielea feței. Calitatea principală a uleiului este că nu formează o peliculă, ci intră repede în piele. Asta îl face excelent împotriva ridurilor superficiale, dar și pentru hidratarea și hrănirea pielii deteriorate.

Acest produs înlătură imperfecțiunile pielii cum ar fi excrescențele cutanate, negii, cicatricile, iar într-o lună după folosire vei vedea rezultatele evidente.

Previne îmbătrânirea

Uleiul de ricin este un excelent atu impotriva efectelor imbatranirii. Aplicat pe piele, acesta penetreaza adanc straturile pielii si stimuleaza productia de colagen si elastina. Pielea ramane moale, catifelata si hidratata. Ridurile intarzie sa apara.

Încălzește uleiul de ricin și aplică-l pe pielea feței masând ușor. După două ore înlătură excesul cu un disc de bumbac.

Riduri sub ochi

Încălzește puțin uleiul de ricin într-o lingură fierbinte și aplică uleiul în jurul ochilor, apăsând ușor cu degetele. Atenție ca uleiul să nu fie fierbinte, ci suportabil la atingere. Folosește acest truc de 2-3 ori pe lună pentru a scăpa de ridurile din jurul ochilor.

Gene

Folosește o periuță de rimel curățată în prealabil pentru a aplica ulei de ricin zilnic. Vei obține gene lungi și dese.

Supliment pentru creme

Adaugă 1-2 picături de ulei de ricin înainte de aplicarea cremei. Astfel, pielea va deveni mai catifelată și de o culoare strălucitoare. Însă, dacă faci această procedură, este indicat să faci și o exfoliere o dată la 10 zile.

Reduce acneea

Cine sufera de acnee stie ca majoritatea tipurilor de ulei blocheaza porii, contribuind astfel la accentuarea problemei. Insa uleiul de ricin este cu totul diferit.

Spala-te pe fata cu apa calda pentru a deschide porii. Maseaza-ti fata cu cateva picaturi de ulei de ricin, in miscari circulare si lasa sa actioneze peste noapte. Dimineata, spala-te pe fata cu apa rece. Uleiul de ricin este bogat in acid ricinoleic, care combate bacteria ce duce la aparitia acneei.

Hidratează pielea

Uleiul de ricin revitalizeaza pielea. Acizii grasi din ulei penetreaza pielea si contribuie la hidratarea acesteia. Demachiaza-te si maseaza-ti fata cu cateva picaturile de ulei in miscari circulare.

Împotriva negilor

Impregnează ulei de ricin pe zona afectată seara și dimineața, timp de 10 minute, și negii dispar fără urmă.

Întărirea părului

Amestecă ulei de ricin cu 2 linguri de suc de ceapă și masează rădăcina părului, înfășurând capul cu folie de plastic și în prosop timp de 30-40 de minute.

Alt sfat este să amesteci în proporții egale ulei de ricin cu suc proaspăt de lămâie și spirt. Păstrează această soluție în loc întunecos și unge rădăcinile părului înainte de culcare. Dimineața îndepărtează cu șampon.

Dacă suferi de mătreață uscată, amestecă 2 linguri de tinctură de gălbenele cu 2 linguri de ulei de ricin. Masează pielea capului cu această soluție timp de 20-30 de minute.

Masca din ulei de ricin și floarea-soarelui, în proporție egală, se adaugă în șampon, aplicând înainte cu 20-40 de minute de spălare.

Împotriva căderii părului, folosește ulei de ricin cu spirt medicinal în proporții egale, aplicând la rădăcina firelor de păr. Clătește apoi după 1-2 ore cu apă acidulată obținută din 1-2 linguri de oțet și sucul stors din jumătate de lămâie. Pentru îndepărtarea uleiului din păr folosiți neapărat șampon.