Ingredientele acestei creme antiîmbătrânire au în mod individual efecte profunde asupra pielii, dar împreună se completează reciproc în ceea ce privește textura, mirosul și beneficiile pentru ten.

Ingrediente:

– ¼ cană ulei de migdale,
– 2 linguri ulei de cocos,
– 2 linguri de ceară de albine,
– 1 lingură unt de shea,
– ½ linguriță ulei de vitamina E,
– uleiuri esențiale la alegere (opțional).

Mod de preparare:

1. Adăugați toate ingredientele într-un borcan de sticlă.

2. Puneți o oală umplută aproximativ 7-10 cm cu apă la foc mic.

3. Așezați borcanul, fără capac, în oală și lăsați-l să stea acolo până când ingredientele s-au topit. Se amestecă ocazional.

4. După ce amestecul s-a topit și totul este combinat uniform, se toarnă într-un borcan mic de sticlă.

5. Lăsați-l să stea la temperatura camerei până se întărește crema, închideți capacul borcanului și păstrați-l într-un loc răcoros.

6. Aplicați dimineața și seara după spălare. Veți observa diferența in scurt timp!

Durata de valabilitate este de aproximativ 3 luni.

Uleiul de migdale este un bun emolient, ceea ce înseamnă că face pielea mai moale. A fost folosit în mod tradițional pentru tratarea psoriazisului, eczemelor și cicatricilor. Calmează și întinerește pielea și îmbunătățește aspectul tenului și tonul pielii.

Într-un studiu, uleiul de cocos virgin a avut cel mai puternic efect de eliminare a radicalilor liberi și cea mai mare activitate antioxidantă, și se știe că antioxidanții au efecte antiîmbătrânire considerabile.

Ceara de albine și untul de shea dețin proprietăți antiinflamatorii, vitamina E oferă un impuls de putere antioxidantă, iar uleiurile esențiale oferă o aromă plăcută, care pot oferi și beneficii terapeutice.