În doar câteva minute, puteți face o mască de față eficientă cu bicarbonat de sodiu, care va avea aceleași efecte ca multe produse și tratamente de înfrumusețare scumpe.

1. Mască de față cu bicarbonat de sodiu pentru tenul gras

Această mască exfoliază, hidratează și regenerează pielea.

Ingrediente:

– 3 linguri bicarbonat de sodiu (30 g),
– 3 linguri de apă minerală (30 ml),
– suc de la 1/2 lămâie,
– 4 picături de ulei de măsline, migdale sau lavandă.

Mod de preparare:

Se pune bicarbonatul de sodiu într-un castron si se toarnă apă încet, amestecând ocazional, pentru a forma o pastă. Adăugați suc de lămâie în pastă. În cele din urmă, picurați 4 picături dintr-un ulei esențial la alegere.

Mod de administrare:

Spălați-vă fața cu apă caldă și uscați-l cu un prosop. Întindeți pasta pe toată fața cu o mișcare circulară (evitând zona ochilor). Dacă observați o ușoară senzație de furnicături pe alocuri, nu vă faceți griji, acest lucru este destul de normal. Lăsați masca să acționeze timp de 20 de minute și apoi spălați-o cu multă apă caldă.

2. Mască de față cu bicarbonat de sodiu pentru tenul uscat

Această rețetă este similară celei anterioare, dar în loc de lămâie, conține miere.

Ingrediente:

– 3 linguri bicarbonat de sodiu (30 g),
– 3 linguri de apă minerală (30 ml),
– 1 lingură de miere (25 g),
– 4 picături de ulei de măsline, migdale sau lavandă.

Mod de preparare:

Se pune bicarbonatul de sodiu într-un castron și se adaugă apă treptat. Odată ce s-a format o pastă netedă, adaugă miere (de preferință lichidă). Turnați uleiul esențial la alegere și amestecați.

Mod de administrare:

Pe fața curată și moderat uscată, aplicați pasta cu mare atenție pentru a nu irita pielea. Lăsați să acționeze 15 minute și apoi spălați fața cu apă caldă. Aplicați orice cremă hidratantă.

3. Mască de față cu bicarbonat de sodiu și mușețel

Această mască este potrivită pentru toate tipurile de piele și îmbunătățește perfect tenul.

Ingrediente:

– 2 linguri bicarbonat de sodiu (20 g),
– 1 pliculeț de mușețel,
– ½ pahar de apă (125 ml),
– 2 linguri de fulgi de ovăz (20 g),
– 1 lingură de miere (25 g).

Mod de preparare:

Se prepară ceai de mușețel ca de obicei și se lasă la infuzat. Între timp, măcinați 2 linguri de fulgi de ovăz cu un robot de bucătărie sau râșniță de cafea.

Puneți bicarbonatul de sodiu, fulgii de ovăz (făina) și mierea într-un castron și amestecați bine. Aruncați plicul de ceai și adăugați treptat ceaiul în amestec. Dacă pasta este prea curgătoare, puteți adăuga mai mult bicarbonat de sodiu.

Mod de administrare:

Spălați-vă bine fața și aplicați cu generozitate pasta, în special pe zonele de grăsime și murdărie: nas, frunte și obraji. Lăsați să acționeze 20 de minute și apoi spălați cu apă caldă.

Aplicați cremă hidratantă când ați terminat. Repetați această procedură o dată pe săptămână.

Rezultatele acestor măști te pot surprinde. Nu uitați să testați mai întâi partea din spate a mâinii pentru a detecta alergii, astfel încât să le puteți folosi în siguranță.