Albastrul de metilen este o substanţă organică descoperită de medicul Paul Ehrilch în anul 1891. A fost folosit ca tratament eficient împotriva malariei, fiind administrat soldaţilor americani.

Această substanţă organică este cât se poate de eficientă şi în zilele noastre. În unele cazuri, albastrul de metilen poate fi o variantă mai uşoară de tratament, înlocuind chiar şi antibioticele.

Se găseşte în farmacii, sub formă de picături sau capsule administrate conform prospectului, şi poate da rezultate excepţionale atât în tratamentele interne, cât şi externe.

Rezultate fenomenale împotriva infecţiilor urinare
Albastrul de metilen dă rezultate fenomenale atunci când este administrat pe cale orală, împotriva cistitelor sau nefritelor produse de bacterii.

Cu o toxicitate redusă, produsul este tolerat în tratamentele de lungă durată, ajutând la ţinerea sub control a infecţiilor urinare produse de cele mai rebele bacterii.

Este bine de ştiut că în urma administrării interne a substanţei, urina va căpăta o colorație albastră sau verde, care nu trebuie să vă îngrijoreze – acesta este semnul că substanţa este eliminată pe căile urinare, exercitându-şi, în acest mod, efectele antiseptice.

Pentru a fi eficiente, curele se ţin timp de 10-21 de zile (conform prospectului), iar după o pauză de 3-7 zile, ele se repetă, până când analizele microbiologice arată vindecarea.

Dureri de gât, răceli
Durerile de gât reprezintă iritația sau mâncărimea (furnicătura) unei zone a faringelui (gâtului) care se intensifică la deglutiție (înghiţire).

Atunci când această durere apare ca urmare a infecţiilor bacteriene sau virale, alergiilor sau inflamațiilor, se poate apela la remediul cu albastrul de metilen.

Încă de la primele dureri, se aplică local albastru de metilen, folosindu-se un beţişor de urechi. Se aplică câte puţin pe ambele amigdale, chiar dacă gustul este amar. Aplicarea locală, realizată încă de la primele simptome, poate duce la reducerea inflamaţiei în doar 5-6 ore.

Afte bucale
Leziuni simple sau ulceraţii dureroase, aftele bucale apar la nivelul gurii, fiind cauzate de un virus.

Pe lângă menţinerea unei igiene riguroase (cea mai importantă măsură de prevenire şi tratament), se poate apela şi la un leac cu albastru de metilen, care luptă eficient împotriva infecţiilor cavităţii bucale.

Se toarnă câteva picături de albastru de metilen pe un tifon uscat şi se tamponează cu el în gură. În cazul în care candidoza bucală persistă mai mult de 5 zile, se recomandă sfatul specialistului.

Răni uşoare
Pielea noastră este populată de peste 250 de specii de bacterii, multe dintre ele cauză de infecţii cutanate. Prin urmare, orice plagă este infectată de la bun început şi trebuie sterilizată.

Zgârieturile, tăieturile şi juliturile, fac parte din viaţa de zi cu zi şi chiar dacă nu sunt atât de grave, există riscul să se infecteze sau să lase cicatrici neplăcute.

Albastrul de metilen este o substanţă cu proprietăţi antibacteriene, fiind folosit şi pentru dezinfectarea rănilor uşoare, superficiale. Cu un pansament steril, îmbibat în albastru de metilen, se şterge rana închisă, însă nu agresiv.