Podoaba capilară reprezintă arma de seducţie a oricărei femei, de aceea, dacă îţi doreşti un păr lung, bogat şi sănătos, apelează la măştile de păr cu suc de ceapă, naturale şi extrem de bune. Sucul de ceapă este bogat în sulf, care previne subţierea şi ruperea firului de păr.

Antioxidanţii pe care îi conţine sucul de ceapă ajută la întârzierea firelor albe, îmbunătăţesc circulaţia la nivelul scalpului şi asigură foliculilor toate elementele nutritive necesare. Sucul de ceapă stimulează regenerarea părului, ajutându-l să crească mai rapid.

Cum obţii sucul de ceapă

Sunt mai multe metode prin care îl poţi obţine: cu storcătorul, blenderul sau răzătoarea. Alege-o pe cea care îţi e la îndemână, având în vedere că pentru ultimele două este necesar să strecori la final, pentru a obţine doar sucul.

Sucul de ceapă se foloseşte proaspăt, de aceea este indicat să faci de fiecare dată cantitatea necesară pentru o aplicare.

1. Mască din suc de ceapă

Aceasta este cel mai simplu de preparat. Ai nevoie de 1 lingură de suc de ceapă şi o dischetă de bumbac. Înmoaie discheta în sucul de ceapă şi masează uşor scalpul cu ea.

Distribuie amestecul pe toată suprafaţa scalpului şi lasă să acţioneze 15 minute. La final, spală părul cu şampon. Repetă această procedură de 2-3 ori pe săptămână, cel mai indicat seara, până la obţinerea rezultatelor dorite.

2. Mască din suc de ceapă şi ulei de cocos

Este cunoscut faptul că uleiul de cocos are proprietăţi benefice asupra firului de păr, stimulând creşterea şi regenerarea acestuia. Se recomandă în combinaţie cu sucul de ceapă pentru a îmbunătăţi circulaţia la nivelul scalpului şi pentru hidratarea părului uscat.

Masca se prepară din 2 linguri de suc de ceapă şi 2 linguri de ulei de cocos. Aplică la rădăcina firelor de păr şi masează cu mişcări circulare. Las-o să acţioneze cel puţin 1 oră înainte de a-ţi spăla părul cu şampon. Se recomandă aplicarea o dată la 2 zile.

3. Mască din suc de ceapă şi miere

Mierea acţionează ca un balsam natural, hidratând scalpul şi firul de păr în profunzime. Masca o obţii din 2 linguri de suc de ceapă şi 1 lingură de miere, pe care le amesteci până devine o pastă vâscoasă.

Aplic-o direct pe scalp şi distribui-o uniform, masând uşor cu buricele degetelor. Las-o să acţioneze 1 oră, apoi spală părul cu un şampon blând. Se recomandă aplicarea de 3 ori pe săptămână.

Atunci când aplici pentru prima oară suc de ceapă pe scalp, cel mai indicat ar fi să îl testezi pe o suprafață mai mică pentru a te asigura că nu eşti alergică la sucul de ceapă.

Chiar dacă este natural, sucul de ceapă este puternic. Îl poți dilua cu apă în proporție de: 1 parte suc de ceapă, 2 părți de apă.

Poți neutraliza mirosul neplăcut al sucului de ceapă crud, folosind ulterior sucului de ceapă o soluție de păr pe bază de apă şi oțet.

Multă sănătate!