Potrivit medicinei tradiționale chineze, tulburările cronice de somn sunt adesea cauzate de un dezechilibru Yin-Yang rezultat din perturbarea fluxului de energie în corpul tău. Această energie se numește Qi și se crede că este peste tot pe Pământ.

Când sunteți într-o condiție fizică bună, Qi-ul curge liber prin corp, dar dacă aveți probleme de sănătate, există probabil un blocaj al Qi-ului într-un anumit organ intern care vă poate trezi în timpul nopții.

Am aflat cum funcționează corpul nostru în ochii medicilor chinezi și care ar putea fi motivul pentru care ne trezim la aceeași oră în fiecare noapte.

Ceasul corporal cu organe chinezești presupune că Qi-ul circulă prin cele douăsprezece meridiane principale ale corpului, legate de anumite organe interne. Acest ciclu durează în general 24 de ore, în timp ce fiecare dintre sistemele corpului tău primește o încărcare de 2 ore de Qi.

Noaptea, Qi-ul este atras spre interior pentru a ne reîncărca corpurile. Deci, dacă somnul tău este întotdeauna întrerupt la o anumită oră, probabil că există un dezechilibru într-unul dintre sistemele tale de organe, deoarece energia nu poate trece prin el, determinându-te să te trezești.

21:00-23:00 – Tiroidă