Corpul omenesc este plin de secrete şi nu încetează să ne surprindă ori de câte ori încercăm să-l explorăm mai îndeaproape.
În urma unor cercetări, s-a constatat că organismul unei femei are nevoie cu o oră în plus de somn faţă de corpul unui bărbat.
Celulele care compun creierul uman pot stoca informaţii de aproximativ cinci ori mai mult decât toata Enciclopedia Angliei.
Muşchiul cel mai puternic din corpul uman este limba.
Acidul gastric eliminat în stomacul uman pentru descompunerea hranei are atâta putere încât poate dizolva o lamă de ras.
Atunci când privirea ta este îndreptată către o persoană pe care o placi, inconştient şi involuntar pupilele ochiului se dilată. Identic se întâmplă şi la o persoană pe care o deteşti.
Muşchiul cel mai mare din corpul omenesc se numeste latissimus dorsi. El este muşchiul plat de pe spate care acţionează în timpul mişcării unui braţ.
Cea mai mică celulă a corpului uman este spermatozoidul, iar cea mai mare celulă din corp este prezentă la femei sub denumirea de ovul.
Altfel spus, cea mai mare celulă a corpului este ovulul, iar cea mai mică spermatozoidul.
Atunci când ne lovim în zona cotului, resimţim o durere acută. Durerea este cauzată de faptul că pe acolo trece nervul cubital, poziţionat pe osul humerus. Această durere se consideră fiind ca o scurtă paralizie.
Organul cel mai greu al corpului omenesc este pielea. Ea cântăreşte aproximativ 3,2 kg.
Corpul uman produce zilnic peste un miliard de celule roşii (globulele roşii).
Scheletul corpului uman este compus din două sute de oase.
Energia eliberată de corpul uman în 30 de minute poate încălzi un litru de apă.
Corpul uman foloseşte în jur de 300 de muşchi pentru a ţine corpul în poziţie verticală.
Când cantitatea de apă este micşorată cu 1% din corpul omenesc se va instala starea de sete, iar dacă aceasta se va reduce la 10%, veţi muri.
Creierul omenesc îşi stagnează creşterea în jurul vârstei de 15 ani.
Tot creierul uman continuă să trimită impulsuri electrice şi după moarte în jur de 37 de ore.
Corpul omenesc este alcătuit din: destul zahăr încât poţi umple un borcan, destul potas…
Culoarea părului omenesc variază în funcţie de pigmentul melanină. Pe măsura ce înaintăm în vârstă, corpul omenesc secretă tot mai puţină melanină şi astfel se formează bulele de aer dând aspectul cărunt al părului.
Chiar dacă veţi încerca să mâncaţi în cap, hrana tot în stomac s-ar duce, circulând în suc pentru că muşchii esofagului continuă să împingă hrana înspre stomac.
Dacă un om va prinde vârsta de 70 de ani, înseamnă că a supravieţuit peste 2 miliarde de secunde.
Pe parcursul vieţii, omul îşi petrece până la şase ani visând.
Din punct de vedere fizic, o femeie este capabilă să nască până la 35 de copii de-a lungul vieţii.
Creierul omenesc primeşte o cantitate imensă de informaţii, dar doar 126biti/sec sunt receptionaţi de conştient, restul fiind apanajul subsconştientului uman.
Atunci când mesajul non-verbal îl contrazice pe cel verbal (oral), oamenii tind să ignore cuvintele şi ţin mai mult seama de limbajul non-verbal.
Daca saliva nu ar putea dizolva hrana din cavitatea bucală, noi nu am putea simţi gustul.
Dinţii unui nou-născut încep să crească imediat după vârsta de şase luni.
Daca s-ar încorda toţi muşchii corpului omenesc (600) în acelaşi timp şi în aceeaşi direcţie, corpul uman ar reuşi să ridice o greutate de aproximativ 25 de tone.
Stiaţi că două din trei cupluri îşi întorc capul spre dreapta cand se sărută?
Dinţii umani sunt la fel de tari ca şi piatra.
Femeia clipeşte mult mai des decât bărbatul, aproape dublu.
Femeile din sec XVII năşteau în medie 13 copii de-a lungul vieţii.
Femeile care citesc articole sau romane de dragoste fac de două ori mai mult sex decât cele care ignoră aceasta literatură.
Fătul visează în burta mamei tot timpul. Cei născuţi prematur vor visa mult mai mult la maturitate.
Drumul hranei pe esofag durează aproximativ opt secunde. Stomacul uman digeră o masă bogată în lipide în jur de şase ore, iar o masă bogată în carbohidraţi este digerată în jur de 2 ore.
Digestia în intestinul subţire durează între trei şi cinci ore, iar în intestinul gros hrana este digerată de la 4 ore până la trei zile.
Durerea de cap nu este o scuză pentru a scăpa de sex. Endorfinele eliberate din creier în timpul sărutului şi al actului sexual au efect analgezic.
Pielea umană ar fi foarte albă dacă nu ar exista pigmenţii. Vasele sangvine de la suprafaţa pielii dau o culoare mai roşiatică pielii. Razele ultraviolete creează pigmentul galben şi melanina sepia. Aceste nuanţe dau naştere culorilor pielii pentru rasele umane.
Un studiu a arătat că dupa mesele copioase auzul uman scade. Urechea umană nu mai percepe aşa de bine sunetele din jur.
O celulă intestinală supravieţuieşte în interiorul corpului uman aproximativ 12 ore. O celulă a peretelui stomacal trăieşte în jur de două zile. O celulă a pielii supravieţuieşte patru săptămâni şi o celulă nervoasă trăieşte aproximativ 60 de ani.