Deși mulți consideră pisica un simplu animal, comportamentul ei este extrem de complex. Tocmai de aceea, aproape toate gesturile pe care le face o pisică ascund în spate un mesaj.

Familiile care decid să aibă drept animal de companie o pisică, vor avea o aură puternică asupra casei. De ce? Pentru că pisicile au o putere magică, prin care încearcă să își protejeze stăpânul și casa în care locuiesc.

Unul dintre cele mai comune obiceiuri pe care le are o pisică este acela de a merge printre picioarele stăpânului. De obicei, aceasta se încolăcește și toarce. Gestul ei sugerează protecție.

Acela care alungă pisica în momentul în care se plimbă printre picioarele sale, își alungă și norocul. Nu trebuie să te enervezi, pentru că pisica își manifestă afecțiunea față de tine.

Dacă o pisică se așază pe lângă tine și începe să toarcă, nu o alunga! Ea a depistat că suferi de o afecțiune și încearcă să te vindece de ea. Nu râde, este adevărat!

De asemenea, pisicile mai pot toarce și atunci când vor să comunice cu stăpânii lor. În general, acest tors exprimă fericire și poate fi interpretat ca un semn de siguranță.

Pisicile au și capacitatea de a proteja locul în care trăiesc de energii negative, deoarece ele se hrănesc cu energia negativă și eliberează energie pozitivă. Dacă pisica simte că într-un anumit spațiu există un spirit negativ, va face tot posibilul să îl gonească.

Cum vindecă pisicile?

Pisicile simt când un om are o suferință, așa că se vor așeza exact în locul în care există o problemă, ducând la vindecarea acelei afecțiuni.

Pentru cei care au trecut printr-un infarct sau accident cerebral, sau suferă de hipertensiune, este recomandat să țină mai des o pisică în brațe.

Persoanele care au în casă o pisică au un risc mai scăzut de a face un infarct cu 30-40%. Și asta nu este tot. Ele previn chiar și atacurile de cord, diagnosticând întotdeauna corect starea de spirit şi de sănătate a stăpânului.

În cazul persoanelor răcite sau gripate febra scade mai rapid, deoarece ele calmează senzaţiile dureroase şi chiar întăresc oasele. Torsul ar fi sursa acţiunii terapeutice a acestora.

Dacă vrei să ai în casa ta o pisică, este importantă blana și culoarea acesteia.

Pisicile care au blana scurtă tratează mai bine afecţiunile stomacului, ficatului şi rinichilor. Cele cu blăniță medie sunt buni cardiologi, iar cele cu blană lungă sunt excelenţi neurologi, reducând irascibilitatea și normalizând somnul, astfel ajutând în cazul depresiilor.

În funcție de culoarea lor, iată ce fac pisicile:

– cea neagră, elimină energia negativă din casă;
– cea roșcată, îți va aduce bani și bunăstare;
– pisica gri, aduce noroc;
– pisica albă te poate vindeca;
– pisica în mai multe culori aduce noroc, armonie, prietenie și înțelepciune.

Ar trebui să-ți iei pisică sau motan?

Influenţa bioenergetică a unei pisici este cu mult mai puternică decât cea a unui motan. „Fetițele” vindecă mai bine afecţiunile sistemului nervos şi ale organelor interne. În timp ce, la capitolele artroză, spondiloză și osteopatii sunt mai specialiști „băieții”.

Iar dacă își dorești o anumită rasă, pisicile siameze au un rol important în profilaxia gripei, de aceea sunt de mare ajutor în tratarea răcelilor.

Familiile care dețin pisici sunt mai sănătoase, bolile sunt mai rare, atmosfera e mai senină, iar când apar mici semne că ceva este în neregulă cu organismul, afecţiunile se vindecă mai repede.