Când vine vorba de a-mi păstra casa curată, curățarea toaletei este lucrul meu cel mai puțin preferat…bănuiesc că și al tău! I-am spus asta vecinei mele recent. Ea, fără să se gândească de două ori, mi-a recomandat să fac următoarele: să arunc un cățel de usturoi în toaletă înainte de a merge la culcare. În ceea ce mă privește, m-am uitat ciudat la ea, dar am decis să încerc.

Desigur, știu că usturoiul este folosit pe scară largă în mai multe domenii. În medicina populară, de exemplu, inhalațiile de usturoi sunt folosite pentru a combate răceala și o serie de boli pulmonare. În grădinărit, apa cu usturoi ajută la stimularea înfloririi orhideelor.

Dar faptul că vecina mea folosește usturoi pentru a menține toaleta curată este încă surprinzător. Și, ca orice persoană care se respectă, am simțit că este de datoria mea să testez această metodă, fără să o jignesc.

Ce se întâmplă dacă pui usturoi în toaletă

Conform indicațiilor vecinei, înainte de a merge la culcare, am curățat un cățel de usturoi și l-am aruncat în toaletă. Am făcut această procedură de 2-3 ori pe săptămână, timp de câteva săptămâni la rând.

Datorită proprietăților sale antimicrobiene și antifungice, usturoiul dezinfectează toaleta și o menține curată. Nu pot garanta că această metodă ucide microbii. Totuși, toaleta este curată, nu există placă. De atunci, nu a mai fost nevoie să folosesc niciun mijloc special. Nu am văzut o modalitate mai simplă și mai eficientă de a păstra toaleta curată.

Cum se face o tinctură de usturoi pentru a curăța toaleta

Pe Internet am găsit o altă modalitate de a folosi usturoiul pentru a curăța toaleta. Pentru a face acest lucru, trebuie să faceți o tinctură de usturoi.

Veți avea nevoie de:

– 1 cană de apă,
– 3 căței de usturoi.

Fierbeți o cană de apă într-o oală mică și adăugați usturoiul tocat mărunt. Opriți focul, acoperiți oala și lăsați apa cu usturoi să stea 15 minute. Turnați amestecul în toaletă peste noapte.

Dacă preferi să folosești mijloace naturale pentru a-ți menține casa curată, cu siguranță vei aprecia aceste două trucuri.

La urma urmei, usturoiul curăță toaleta, precum și produsele de curățare achiziționate!